Det Hjørringbaserede firma Jobs Partner har ikke villet tegne en overenskomst for sine lærere. Derfor besluttede lærerforbundenes forhandlingsorganisation, Lærernes Centralorganisation (LC), tirsdag at varsle blokade mod Jobs Partner. Men LC har siden måttet tilbagekalde varslet på grund af en indsigelse mod teksten for varslingen.

Det er arbejdsgiverorganisationen Dansk Arbejdsgiverforening (DA), der har gjort indsigelse mod, om varslet overholder reglerne for blokadevarslinger. Det oplyser Uddannelsesforbundet.

Ingen afklaring af hvad der nu skal ske

Blokaden var ellers sat til at starte 8. april og ville have betydet, at medlemmer af forbundene under LC – herunder Uddannelsesforbundet – ikke må søge eller tage arbejde, hvor der undervises i henhold til danskuddannelsesloven hos Jobs Partner.

Hvad indsigelsen fra DA helt konkret betyder, kan Uddannelsesforbundet ikke sige noget om endnu.

Forbundet vil dog melde nyt ud, så snart det er muligt.

Driver danskundervisning på Ærø og Læsø

Jobs Partner har base i Hjørring med afdelinger flere steder i landet. Firmaet står blandt andet for danskuddannelsen på Ærø og Læsø.

Uddannelsesforbundet tog kontakt til Jobs Partner i september, men firmaet har trods gentagende henvendelser ikke villet imødekomme forbundets krav om en overenskomst.