”Styrk lærerne – så styrker vi Danmark”. Sådan lyder sloganet i en ny kampagne fra Uddannelsesforbundet. Budskabet er tænkt som et indspark i de aktuelle overenskomstforhandlinger, men også som gældende helt generelt.

Men det er også en måde, hvormed lærerne skriver sig ind i den stort anlagte fælleskampagne #Enløsningforalle, som organisationerne for offentligt ansatte sammen har lanceret som kollektivt opråb ved overenskomstforhandlingerne.

- At styrke lærerne er lige med at styrke Danmarks fremtid. Lærerne står for den stærke faglighed og er en hånd i ryggen på eleverne, som jo er Danmarks fremtid. Derfor vil det styrke alle, hvis vi styrker lærerne, forklarer Uddannelsesforbundets formand, Hanne Pontoppidan.

OK-aftale skal styrke lærerne

Ud over højere løn og betalt frokostpause er en aftale om lærerens arbejdstid et af de tre kardinalpunkter for lønmodtagerorganisationerne ved forhandlingerne.

- Det betyder, at en løsning for alle ved forhandlingerne indbefatter indgåelse af en egentlig arbejdstidsaftale, pointerer Hanne Pontoppidan.

Forbundsformanden påpeger, at det er afgørende for resultatet af overenskomstforhandlingerne, at fagforbundene står sammen.

- Arbejdsgiverne har overhovedet ikke villet komme os i møde. Derfor er der behov for, at vi står skulder ved skulder. De andre organisationer udviser enorm solidaritet ved at nægte at afvige fra kravet om en aftalt arbejdstid for lærerne. Den solidaritet skal vi selvfølgelig gengælde, fastslår hun.

Som led i Styrk lærerne-kampagnen har Uddannelsesforbundet sat gang i produktionen af halstørklæder, klistermærker og badges, som vil blive delt ud til forbundets medlemmer i forbindelse med den overhængende konflikt.