Hele weekenden har stået på forhandlinger. Både på det kommunale og det statslige område. Forventningerne var i går, at weekenden blev startskuddet på de afsluttende kommunale forhandlinger om de generelle vilkår. Måske var det startskuddet, men forhandlingerne blev hurtigt sat på pause. Først og fremmest fordi de kommunale arbejdsgivere har valgt at læne sig op ad de igangværende statslige forhandlinger.
Staten forhandler i dag
De statslige forhandlinger startede også i går, og de fortsætter i dag. Men der er, som det har fremgået mange steder (fx dr.dk), meget langt mellem parterne. 
Udover lærernes arbejdstid er der mange store knaster, der skal på plads, før vi har forlig. Fx skal vi have sikret en attraktiv lønudvikling, og det skal slås fast, at spisepauserne er en del af arbejdstiden. 
Desuden skal vi for alt i verden ikke have forringet seniorordninger eller TR forhold.
Sammenhold i fagbevægelsen
Jeg håber, arbejdsgiverne er helt klar over, at alle disse forhold er kardinalpunkter for os.
Søndag morgen holdt de tre forhandlingsdelegationer for lønmodtagere i kommuner, regioner og staten møde.
Sammenholdet i fagbevægelsen er stærkt, og det handler om det hele. Vi kan og vil ikke acceptere en udsultning af den offentlige sektor eller dele deraf. 
Mens forhandlingerne om de generelle vilkår i kommunerne er sat på pause, bliver forhandlingerne om lærerarbejdstid i kommunerne genoptaget her i eftermiddag.