Alle lærere bruger allerede i dag digitale værktøjer i deres undervisning, og de skal da også være indstillet på at omstille sig. Men man skal passe på med at halse efter det nyeste hele tiden bare for at være med på det nyeste nye.

Sådan lød budskabet fra Uddannelsesforbundets formand, Hanne Pontoppidan, på Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers årsmøde i Aalborg onsdag, skriver Altinget.dk.

- Vi skal ikke eksperimentere med de unge mennesker. Det er en balance imellem at bruge, hvad vi ved, der virker, og så også at inddrage ny viden, sagde hun ifølge netmediet.

Hun påpegede, at det er vigtigt at være på forkant med nye metoder til undervisning, men advarede mod at forlade alt det gammelkendte, som, man ved, virker. I stedet for at haste til det nye – bare fordi det er nyt – bør man langsomt men sikkert indarbejde det, så det giver en kontinuitet i undervisningen.

Skal investeres i underviserne

- Forudsætningen for, at lærerne kan bruge ny viden, er, at der investeres i at udvikle medarbejderne. Det er en ledelsesopgave at sikre, at medarbejderne ved, hvordan de pædagogisk kan anvende ny teknologi, understregede forbundsformanden videre ifølge Altinget.dk.

Hanne Pontoppidan stillede sig samtidig tvivlende over for, hvor langt fremme de unge egentlig er på det digitale område.

- De unge mennesker kan en helt masse med smartphones og tablets, men om de har en grundlæggende forståelse for, hvad teknologien gør, og hvad de reelt kan bruge den til, vil jeg stille et stort spørgsmålstegn ved, sagde hun.