Hundredvis af flygtninge har ifølge loven ikke ret til sommerferie, men skal blive på skolebænken hele juli, skriver Jyllands-Posten.

Men det er umenneskeligt ikke at få lov til at holde blot et minimum af ferie. Det gælder også for flygtninge og ikke mindst deres børn, som kan blive klemt imellem, at forældrene skal møde op i skolen, mens deres faste daginstitutioner holder lukket, mener Uddannelsesforbundet.

Uddannelsesforbundet: Vis hensyn til børnene

- Børnene, der kan være dybt traumatiserede og skal finde sig til rette i et nyt land, har brug for tryghed og tid sammen med forældrene. De har ikke brug for skiftende fremmede i nye institutioner, mens deres egen børnehave er ferielukket, påpeger Hanne Pontoppidan, der er formand for Uddannelsesforbundet.

Også for indlæringen er det ifølge forbundsformanden uhensigtsmæssigt, når elever ikke får en lille pause af og til. De har brug for tid til at fordøje det, de har lært, og til at tanke op til ny læring.

- Dertil kommer deres bekymring for deres børn og håndteringen af deres tryghed eller mangel på samme. Det kan fjerne de voksne indvandreres fokus fra undervisningen. Derfor bliver undervisningen spild af tid. Giv dem dog ferie som resten af Danmark, lyder opråbet fra Hanne Pontoppidan.

Støjberg: Flygtninge skal altid stå til rådighed

Ifølge integrationsminister Inger Støjberg (V) har flygtninge imidlertid ikke ret til at holde ferie, så længe de er på integrationsydelse, skriver Jyllands-Posten.

- Det gælder også henover sommeren. For selv om man er dårlig til dansk, kan man sagtens plukke jordbær eller rydde borde på en café. Så man skal stå til rådighed og gå på sprogskole, siger hun til avisen.

Integrationsministeren er kritisk over for, at sprogskolerne i nogle kommuner er lukkede henover sommeren. Årsagen er, at personalet – herunder lærerne – skal have afviklet deres ferie, forklarer en kommune til Jyllands-Posten.