INTEGRATION: Folketingsflertal vil finde 200 millioner årligt til afskaffelse af PSO-afgiften gennem reform af danskundervisning for udlændinge. Det vil gå ud over både kvalitet i undervisningen og vellykket integration, advarer KL.

Det skriver Altinget.dk.

Flygtninge, udenlandsk arbejdskraft og studerende kommer til at betale en del af prisen for, at danske virksomheder og privatpersoner fremover skal betale mindre for deres elforbrug.

I forbindelse med sidste uges aftale om afskaffelse af PSO-afgiften har et bredt flertal i Folketinget besluttet, at en del af finansieringen skal hentes gennem en reform af danskuddannelse for voksne.

Det betyder, at kommunerne vil få halveret det statslige tilskud til både sprogkurser og andre af de aktiviteter flygtninge gennemgår i forbindelse med integrationsprogrammet – mens tilskuddet til undervisning af udenlandske lønmodtagere, studerende og au-pairs helt bortfalder.

Ifølge Kommunernes Landsforening (KL) kan PSO-aftalen næppe undgå at blive et benspænd for integrationen.

Også fra Uddannelsesforbundet, som organiserer sproglærerne, lyder der hård kritik af beslutningen.

"Det er galimatias og økonomisk tænkning på en meget kort bane. De offentlige udgifter, der følger med en dårligere danskundervisning og forståelse af det danske samfund, risikerer at blive 100 gange større," siger formand Hanne Pontoppidan til Altinget.dk.