På bloggen kan du dele din begejstring eller frustration med dine kollegaer over hele landet i tekst eller som videoklip og være med til at diskutere dit arbejdsliv og fremtidens erhvervsuddannelser.
EUD-reformen træder i kraft til august, og lærernes store forberedelsesarbejde skal føres ud i livet og laves til god undervisning for eleverne. Der venter et stort og krævende stykke arbejde.

Uddannelsesforbundets medier vil gerne dække, hvad reformen betyder for lærernes arbejdsliv og mulighederne for at lave god undervisning. Og vi vil gerne prøve at dække det på en lidt anderledes måde og få brugt nogle nye digitale medier.

Derfor søger vi erhvervsskolelærere, der vil blogge fra de første måneder med den helt nye reform. Det kræver ikke meget, men effekten kan være stor, og du kan være med til at inspirere dine kollegaer over hele landet.

Som blogger får du frie tøjler til at sige, hvad du vil, og hvordan du vil. Indlæggene skal dog naturligvis handle om, hvordan virkelighedens hverdag nu ser ud for en erhvervsskolelærer – altså dine personlige og professionelle oplevelser som lærer efter reformen. Du kan skrive korte eller lange indlæg, du kan skrive mange eller få. Eller du kan optage korte videoklip på sin smartphone eller tablet, hvor du på fortæller, hvad du har oplevet, og hvad du synes om det. Vi skal nok hjælpe med alt det tekniske og læse korrektur og redigere tekst eller video, hvis du har lyst til det.

En blog kan det særlige at fortælle en historie fra ét perspektiv og gøre det på en meget umiddelbar måde. Men det overraskende og spændende ved mediet er, at mange meget ofte kan relatere til en personligt fortalt historie. En blog ville kunne blive meget læst af dine kollegaer og rent faktisk ville betyde noget for mange – hvad enten det er dine gode erfaringer med en konkret måde at registrere timer på, et vredt indlæg over manglende forberedelsestid eller at fejre, at dit nye hold bare klarer sig super godt.

Bloggen går i luften til skolestart og løber over de første måneder, og der er ingen krav til omfang eller hyppighed af indlæggene.

Er du interesseret, så skriv til journalist Marie Dissing Sandahl på mds@uddannelsesforbundet.dk, så vil du høre mere.