Den gode velkomst af en ny kollega

Når I får en ny kollega, har du en vigtig opgave i at byde den nye kollega velkommen i fællesskabet på arbejdspladsen.

Du har nok allerede været i kontakt med jeres nye kollega enten ved ansættelsessamtalen eller i forbindelse med lønforhandling. Alligevel er det en god idé at du hilser på og tager godt imod, når vedkommende starter. 

Vi foreslår, at du i forbindelse med den nye kollegas start inviterer til en snak, hvor du fortæller om overenskomsten og forholdene på arbejdspladsen.  

Invitér kollegaen med i det faglige fællesskab 

Her er det vigtigt, at du fortæller kollegaen om den faglige klub på arbejdspladsen, og hvilke sociale og faglige aktiviteter der er.  

Hvis kollegaen allerede er medlem af Uddannelsesforbundet, kan du invitere vedkommende med i klubarbejdet og spørge til særlige interesser og lyst til at bidrage. 

Er kollegaen ikke medlem af Uddannelsesforbundet, så forklar, hvad vedkommende får ud af at være med. At det blandt andet giver en stor sikkerhed at være medlem af det forbund, der forhandler overenskomsten, hvis behovet for hjælp opstår. Og at et stærkt fællesskab giver mulighed for at øve indflydelse og derigennem opnå og fastholde forbedringer og rettigheder.  

Husk, at der er mulighed for tre måneders gratis kontingent, hvis kollegaen kommer fra et andet område og ikke tidligere har været medlem af Uddannelsesforbundet. 

Følg op igen efter noget tid, hvis du kan se, at vedkommende endnu ikke har meldt sig ind.  

Vær lidt ekstra opmærksom den første tid 

Som TR er du en central katalysator for fællesskabet på jeres arbejdsplads. Også det, der lever uden for den faglige klub. Sørg derfor gerne for at være lidt ekstra opmærksom på jeres nye kollega i de første uger.  

Spørg løbende ind til, hvordan det går. Og vær opmærksom på, om de andre kolleger er gode til at invitere jeres nye kollega med i de snakke, der er i pauserne.