Cirka 4.000 kroner mere om måneden til medlemmer ansat i kommunerne

I løbet de næste to år vil løn og pensionsindbetalinger stige med gennemsnitligt 4.000 kroner per måned for ungdomsskolelærere, lærere på kommunale sprogcentre og ansatte på beskæftigelsesområdet. Sidste etape af forhandlingerne om de kommunale overenskomster har også åbnet for bedre muligheder for kompetenceudvikling til lærerne.

Uddannelsesforbundet har sammen med LC (Lærernes Centralorganisation) indgået forlig med KL for de særlige vilkår, som vedrør de kommunalt ansatte medlemmer af Uddannelsesforbundet.

Forliget udgør sammen med det generelle forlig fra februar, som er ens på tværs af alle kommunale faggrupper, det samlede OK24-forlig, som medlemmerne på kommunale arbejdspladser skal stemme om.   

Samlet set betyder de fornyede overenskomster, at Uddannelsesforbundets medlemmer kan forvente at få cirka 3.400 kroner mere i månedsløn i slutningen af overenskomstperioden, end de får i dag. Hertil kommer pension på 17,3 procent.   
 
OK24 vil give kommunalt ansatte medarbejdere en lønstigning på mindst 6,51 procent i de centralt aftalte lønninger i løbet af de to år. Derudover har Uddannelsesforbundet aftalt med KL, at der sker en stigning på ungdomsskoletillæg, sprogcentertillæg og vejledertillæg den 1. april 2025.  

Støtte til efteruddannelse  

Udover løn har det også været vigtigt for Uddannelsesforbundet at sikre bedre muligheder for støtte til efteruddannelse til de kommunalt ansatte lærere og vejledere. Det krav har resulteret i, at OK24-forliget også betyder, at der fra 1. april 2025 bliver oprettet en kompetencefond.  

Dermed kan kommunalt ansatte lærere søge om penge til individuel kompetenceudvikling hos fonden. Der kan i første omgang søges kurser af op til seks dage med fokus på undervisningsfag, didaktiske eller vejledningsfaglige områder. Der kan også søges penge til dækning af vikarudgifter i forbindelse med kurset. 

- Kravet om løn har betydet rigtig meget for os i Uddannelsesforbundet, så jeg er glad for, at det er lykkedes at hæve lønnen markant over de næste to år. Jeg er også glad for, at der i forliget er penge til efteruddannelse, da det betyder, at mulighederne for at udvikle sig fagligt bliver forbedret, siger formand Hanne Pontoppidan. 

Afstemning

Du vil modtage en mail med link, når afstemningen begynder.

Afstemningen er en del en sammenkædet afstemning sammen med medlemmerne fra de øvrige fagforbund, der har overenskomster i kommuner og regioner.

Kom til medlemsmøder og hør om resultatet og den videre proces

Alle medlemmer, der er ansat af en kommune, skal stemme til OK24-forliget. Uddannelsesforbundet inviterer til online medlemsmøder i uge 11, hvor  du får mulighed for at høre mere og diskutere forliget, inden afstemningen

Du kan tilmelde dig møderne her:

OK24 på det kommunale område  

På vores afsnit om OK24 på hjemmesiden kan du finde flere detaljer om OK24-resulatet. Her kan du læse om betydningen af det generelle forlig, som gælder for alle kommunale medarbejdere. Det omfatter blandt andet en ny mulighed for at opspare ferie og frihed til senere brug og forbedrede barselsmuligheder. Du kan også læse om de dele af OK24-resultatet, som særligt gælder for lærere og vejledere.