For nyligt diskuterede byrådet i Odense Kommune muligheden for at opnå en besparelse ved at lade de ansatte betale deres spisepause selv. Det blev dog stoppet, men Uddannelsesforbundets formand, Hanne Pontoppidan, synes, at det er dybt grotesk. Hun glæder sig over, at KL står ved sine udsagn ved OK18.

- Fri os nu for den tilgang til vores arbejdsvilkår, der her kommer til udtryk på både det statslige og det kommunale område. Stå ved, hvad vi aftalte ved OK18, siger Hanne Pontoppidan. Hun henviser til at flere institutioner – blandt andet på Uddannelsesforbundets område – har afvist at følge overenskomstresultatet fra OK18 om betalt spisepause.   

Sammen med de øvrige fagforeninger på det statslige område arbejder Uddannelsesforbundet for at få færdiggjort processkriftet og udpeget dommere til voldgiftssagen mod Moderniseringsstyrelsen om betalt spisepause. 

 - Vi presser på med fuld kraft for at få sagen til voldgift. Det er helt uacceptabelt, at arbejdsgiverne gør det nødvendigt med en voldgiftssag, så medlemmerne skal vente så længe på at få de rettigheder, som blev sikret ved OK18, siger Hanne Pontoppidan.