Hvis din sprogskole overvejer afskedigelser på grund af konsekvenserne af skatteaftalen, bedes du melde ind til den konsulent, som du er vant til at kontakte. De er klar med rådgivning og støtte både til dig som tillidsrepræsentant og til de medlemmer, som bliver ramt.

Det siger skatteaftalen om danskuddannelserne

Fra 1. juni skal udenlandske arbejdstagere, EU-borgere, studerende og andre, der i dag har ret til gratis danskuddannelse, selv betale, hvis de vil lære sproget. Udover det depositum, som allerede er indført pr. modul på 1.250 kroner, skal de nu betale 2.000 kroner pr. påbegyndt model.

Uddannelsesforbundet tager sagen op

Uddannelsesforbundet har anmodet om foretræde for Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik og vil der fremføre sine synspunkter. Desuden tages der fat på erhvervsorganisationer herunder DI, relevante faglige organisationer bl.a. 3F og LO samt brancheforeningen for sprogcenterområdet.  

Der arbejdes således på højtryk for at skabe tilstrækkeligt pres til, at partierne bag aftalen besinder sig

Meld ind med jeres viden

Der er desuden udsendt en spørgeskemaundersøgelse til 11 udvalgte sprogcentre, hvor vi beder jer om oplysninger fra jeres skoler om antallet af berørte kursister. Vi skal bruge disse data i vores arbejde ift. Folketinget. Bak op vi har brug for jeres tilbagemelding.