Politikerne på Christiansborg forhandler på livet løs, og har flere skemalagte møder i den nærmeste fremtid. Men både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har meldt ud, at de tvivler på, at der kommer en aftale foreløbig.
Til netavisen Altinget.dk siger Dansk Folkepartis erhvervsuddannelsesordfører, Marlene Harpsøe:

- Dansk Folkeparti har en deadline, som hedder september eller oktober. Det har vi, fordi det er vigtigt, vi får lavet et ordentligt stykke arbejde. Vi mangler stadig at få noget fra regeringen om finansieringen. Der er nogle store og vigtige udeståender i forhold til styringsform, struktur og finansiering.

Også Socialdemokratiets ordfører, Mattias Tesfaye, skriver i en SMS til Altinget, at en aftale bliver svær at nå inden Folkemødet (15.-18. juni), fordi man ikke ”skal sjuske så vigtige ændringer igennem”.

Vi udnytter ventetiden

Der er dog er der planlagt to forhandlingsmøder uden bagkant i løbet af uge 24, og det sker, at tingene så pludseligt rykker. Det er derfor tæt på umuligt at spå om, præcis hvornår politikerne bliver enige om en aftale.

Uddannelsesforbundet holder jer orienteret

Uddannelsesforbundet holder et informationsmøde for berørte tillidsrepræsentanter, så snart aftalen er landet.

Møde aflyst den 13. juni

Det er tidligere meldt ud, at mulige datoer for et informationsmøde var den 6. eller den 13. juni. Ingen af de datoer er længere i spil, men kommer der en aftale i løbet af uge 24. eller 25. indkalder Uddannelsesforbundet berørte tillidsrepræsentanter til:

Informationsmøde den 23. juni på Vartov i København

Alle vil få en invitation til et sådan møde i en direkte mail, hvis det bliver aktuelt. Så hold øje med jeres mail.

Uddannelsesforbundet følger den politiske proces tæt, og udnytter ventetiden så effektivt som muligt.

- Jeg har meget stor forståelse for, at det er en svær tid for vores medlemmer og tillidsrepræsentanter. Det er aldrig sjovt at stå midt i et vadested, slet ikke når de beslutninger, vi afventer, har så stor indflydelse på lærernes fremtidige arbejdsvilkår, siger formand for Uddannelsesforbundet, Hanne Pontoppidan.

Hun understreger, at Uddannelsesforbundet udnytter ventetiden intensivt til at påvirke udfaldet af aftalen.

- Man kan vælge at se ventetiden som et plus, for det giver os lidt længere tid til at trække i de tråde vi kan og gøre alt, hvad vi kan, for at få ændret de uhensigtsmæssigheder der er, i det udspil, som regeringen har fremlagt.

Uddannelsesforbundet er i løbende og tæt dialog med de uddannelsespolitiske ordførere og andre interessenter for at opnå maksimal indflydelse på, hvilken uddannelse det ender med og minde politikerne om, at det de unges behov, der skal være afgørende.