Et nyt svar fra Undervisningsministeren viser, at staten har skåret 1.400 kroner per elev på teknisk skole gennem de seneste syv år. Det skal ses i lyset af, at politikere og arbejdsmarkedets parter i årevis har advaret mod manglen på faglært arbejdskraft inden for især bygge- og anlæg og metal, skriver Altinget.

Formand for Uddannelsesforbundet Hanne Pontoppidan kritiserer udviklingen:

- Det er ærligt talt ikke nogen særlig god måde at føre sine politiske ambitioner om flere faglærte ud i livet på. Når vi tydeligvis står med en akut mangel på mennesker med en teknisk erhvervsuddannelse om få år, så virker det faktisk dumt, at der er færre kroner per elev end tidligere, siger hun til Altinget.

Og tendensen fortsætte næste års finanslovforslag.

- Regeringen og arbejdsmarkedets parter er netop blevet enige om en ambitiøs trepartsaftale om flere praktikpladser, som skal være medvirkende til at gøre erhvervsuddannelserne attraktive – men når regeringen så samtidig fremlægger en finanslov, der sparer yderligere på erhvervsuddannelserne, så klinger det hult, siger Uddannelsesforbundets formand til Altinget.

Hun tilføjer:

- Økonomien er i forvejen spændt til bristepunktet på erhvervsuddannelserne, og nu har vi sort på hvidt, at de tekniske erhvervsuddannelser får færre penge per elev, end de gjorde tidligere. Det er åbenlyst, at man ikke får den kvalitet i undervisningen, som der er behov for, når regeringen udhuler skolernes økonomi med den ene hånd og stiller krav om flere undervisningstimer med den anden," siger Hanne Pontoppidan til Altinget.