Det er blandt andet de udsatte unge på landets produktionsskoler, som skal holde for, når regeringen skal finde penge til skattelettelser og øgede bevillinger til politi og militær i Finansloven for 2017, skriver Dagbladet Arbejderen. Skoleydelsen skal nemlig sættes ned til SU-niveau, hvis regeringens forslag til finanslov for 2017 bliver til virkelighed.

Og det vækker bekymring i Uddannelsesforbundet.

- Statsministeren siger, at udsatte unge, står hans hjerte nær. Derfor giver det ikke mening, at lægge op til at skære i ydelsen til elever på produktionsskoler og i stedet give dem SU. Sådan en besparelse vil ramme en i forvejen udsat gruppe hårdt - og så vil den ikke indbringe ret mange penge til statskassen, siger formand for Uddannelsesforbundet, Hanne Pontoppidan til Arbejderen.

Avisen skriver, at formanden advarer om, at konsekvenserne ikke alene vil være et økonomisk tilbageslag for den enkelte elev, men også et pædagogisk tilbageslag for lærerne.

- Det her vil reelt betyde, at det bliver betydeligt sværere at motivere især de under 18 år, men også de ældre unge, til at starte på og møde op hver dag det sted, der reelt kunne bringe dem tilbage i uddannelse. Dermed vil det også betyde flere unge på kontanthjælp og færre med en ungdomsuddannelse på den lange bane.

Det er da det modsatte af, hvad vi alle ønsker - og spild af de unges liv. Det er er en ren ommer. Jeg håber virkelig, det her ryger hurtigt af bordet igen, siger Hanne Pontoppidan til Arbejderen.