Nye tal viser, at lærerne på de to uddannelsessteder i gennemsnit havde tæt på 12 sygedage sidste år. Det er en stigning på 35 procent på erhvervsskolerne og 22 procent på VUC i forhold til 2012, skriver Uddannelsesbladet på baggrund af tal fra Moderniseringsstyrelsen. Det skriver Ritzau i en artikel bragt på Berlingske og en række andre medier.

Formanden for Uddannelsesforbundet, Hanne Pontoppidan, siger til Ritzau, at stigningen er foruroligende, fordi lærere normalt er tilbageholdende med at melde sig syge.

- Når der pludselig kommer så voldsom en stigning, så er det udtryk for, at der er noget ravruskende galt ude på skolerne, siger hun til Ritzau og peger på arbejdstidsreglerne som medvirkende årsag til stigningen.

- Hvis der er noget, som lærere hader, så er det at møde uforberedte. Det tærer at føle, at kvaliteten af ens undervisning ikke er god nok, siger hun ifølge Ritzau og fortsætter:

- Så bliver man lettere syg, og hvor man tidligere valgte at mande sig op, så tager flere i dag konsekvensen og melder sig syge.

HØR MERE: Hanne Pontoppidan i P3 Nyhederne om stigende sygefravær

LÆS HELE ARTIKLEN: Lærernes sygefravær på erhvervsskoler sætter rekord