Ved at lade staten overtage samtlige forberedende tilbud til unge, der ikke strømmer direkte videre til gymnasiet eller en erhvervsuddannelse, vil Uddannelsesforbundet luge ud i de barrierer, der i dag bremser hver femte unge i at komme videre på en ungdomsuddannelse efter folkeskolen. Det skriver Altinget.

Formanden forklarer ifølge netmediet, at udspillet ”slår fast med syvtommersøm, at der er behov for alle de uddannelsestyper, som vi kender i dag.”

”Man skal lade være med at tænke i, at nogle af de her tilbud skal nedlægges. Der er jo nogen, der går rundt med våde drømme om at lave forenklinger og besparelser. Men det mener vi bestemt ikke. Vi har mange gode forberedende tilbud med vidt forskellige tilgange, pædagogiske miljøer og faglige kompetencer – men vi har behov for at få en ensartet styring og finansiering” siger Hanne Pontoppidan til Altinget.

Derfor foreslår hun en ny styringsstruktur:

”Det skal være statsligt det hele. Problemet er jo også, at ude i kommunerne kan de forskellige tilbud også være forankret i forskellige forvaltninger, og vi kan konstatere, at det er lige så svært at snakke sammen på tværs af forvaltningerne i en kommune, som det kan være for kommuner og stat at snakke sammen,” siger formanden for Uddannelsesforbundet til Altinget.

For der er tendens til at glemme uddannelserne, når man ikke har det overordnede styringsmæssige ansvar for dem, mener Hanne Pontoppidan ifølge Altinget.

”Ude af øje, ude af sind. Og når man fra statens side er blevet fri af et område, så tænker man jo heller ikke i løsninger, for så har statsadministrationen ikke længere et ansvar,” siger hun til netavisen.