Kombiner det bedste fra efterskolerne med erhvervsuddannelserne, lyder Uddannelsesforbundets nye forslag, og både skolelederne og LO bakker op, skriver Avisen.dk.

- Vi vil udvikle et tilbud, hvor de unge har mulighed for at bo, mens de tager en erhvervsuddannelse. Vi kalder det 'eud24/7', fordi man skal bo, læse og leve der i et attraktivt ungdomsmiljø, forklarer Hanne Pontoppidan til avisen.dk.

Uddannelsesforbundet vil trække på erfaringerne fra efterskolerne, hvor der er udviklet en pædagogik, der i høj grad lykkes med at skabe fællesskaber omkring faglige og sociale aktiviteter, skriver netavisen.

- Vi tror, at det vil gøre en forskel for mange unge, hvis de kan se, at der oprettes erhvervsskoler, hvor man kobler det uddannelsesmæssige med det sociale og pædagogiske. Det vil tiltrække nogle unge, der i dag per automatik vælger gymnasiet, men det vil også tiltrække de unge, der har brug for lidt mere støtte, fordi deres liv er noget rod, siger Hanne Pontoppidan til avisen.dk.

Og forslaget får opbakning fra både Danske Erhvervsskoler og LO, hvor vurderingen lyder:

- Hvis man har en kostskole, giver det muligheder for at tage en erhvervsuddannelse, selvom man bor i et hjørne af Danmark, hvor det ellers ikke lige lader sig gøre. Hvis sådan en skole skrues rigtigt sammen med faglige og sociale aktiviteter, er det en knaldgod ide, siger LO-næstformand Ejner K. Holst til avisen.dk.

Historien har også været omtalt på Ritzau, Nordjyske Stiftstidende og i P3Nyhederne.