Udlændinge skal mindst have et halvt års danskundervisning, før de skal tage et arbejde, siger Hanne Pontoppidan til Nordjyske Stiftstidende som reaktion på både Venstre og Socialdemokraternes forslag om at sende flygtninge direkte i arbejde.

At starte på arbejdsmarkedet helt uden sprogkundskaber er ikke en god grund at to årsager, forklarer Hanne Pontoppidan til avisen.

- Det er der to grunde til: det viser sig, at virksomhederne ikke ønsker at tage flygtninge ind, hvis de ikke har et grundlæggende danskniveau. Derudover er det sådan, at man skal have lært lidt dansk for at kunne skabe et fundament for videre læring, siger hun til Nordjyske Stiftstidende.

Formanden er bekymret for udviklingen med at skære ned på danskundervisningen.

-Det er ret alvorligt, hvis kommunerne drosler ned på antallet af berettigede timer, eller hvis de lægger undervisningen på så sene tidspunkter, at det ikke er muligt for udlændingene at gå til undervisning. De kan miste rettigheden til at opnå varigt ophold, til at tage videre på uddannelse eller søge statsborgerskab i Danmark, siger Hanne Pontoppidan til Nordjyske.