Mange unge bliver efterladt i et tomrum uden muligheder for uddannelse, hvis regeringen indfører karakterkrav på ungdomsuddannelserne, mener mener en række forskere og fagpersoner, skriver Arbejderen.

Bliver der også indført karakterkrav på gymnasiet på 4, uden yderligere tiltag, vil restgruppen langsomt blive større, lyder frygten fra ekspert ifølge dagbladet.

Hanne Pontoppidan udtaler til Arbejderen:

- Hvis man politisk vil opstille nogle gærdehøjder for at komme ind på en ungdomsuddannelse, så bør man også sikre sig, at man har reelle og attraktive uddannelsestilbud til dem, som ikke kan leve op til de her højder. Og her halter det gevaldigt, siger Hanne Pontoppidan.

De eksisterende forberedende tilbud er ikke tilstrækkeligt, siger hun ifølge dagbladet og efterlyser en strategi for, hvordan de nuværende tilbud kan spille sammen og give den enkelte unge de nødvendige kompetencer til at komme videre i uddannelsessystemet.

– Vi mener, at politikerne mangler et fokus på, hvad de vil med de her unge. Hvad vil de gi’ de unge, som de ikke vil lukke ind, siger Hanne Pontoppidan til Arbejderen.

LÆS MERE: Se hele artiklen i Arbejderen