Næstformand Børge Pedersen udtaler sig i en historie på Altinget om Rigsrevisionens kritik af fejlagtige regnskaber og manglende sparsommelighed med især cheflønninger på erhvervsskolerne. For billedet af den manglende sparsommelighed og høje lønninger er ikke det, som tillidsrepræsentanterne møder, når de lokalt forsøger at forhandle lønstigninger, forklarer Børge Pedersen til Altinget.

- Den dér snak med, at der ikke er nogen penge, lyder noget hul, når de godt kan finde penge til sig selv, som vi ser nu,” siger han.

Også formanden for HL - Handelskolernes Lærerforening, Christoffer Jørgensen, mener det er kritisabelt med fejl i regnskaberne, men han understreger samtidig, at Rigsrevisionens kritik ikke må give politikerne det fejlagtige indtryk, at de varslede besparelser på to procent bliver nemme at finde.

- Men vi må insistere på, at skolerne tager kritikken alvorligt. Også de skoler, der ikke er en del af undersøgelsen. Alle må sikre sig, at de overholder de regler og retningslinjer, der gælder på området. Vi beder også vores tillidsrepræsentanter om at tage sagen op i skolernes samarbejdsudvalg, siger Christoffer Jørgensen til Altinget.

Og Børge Pedersen bakker op:

- Det kan godt være, at det her er småpenge i det store spil, men vi sender et rigtig dårligt signal til omverdenen, når man frådser med pengene på den måde og giver sig selv den slags gaver. Opfindsomheden er jo ret stor, siger han og fortsætter:

- Vi synes, at skolerne skal tage sig sammen, så omverdenen kan have tillid til, at lederne ikke bare rager til sig. De skal se at få ryddet op hurtigst muligt.

Desuden rejser Uddannelsesforbundets næstformand spørgsmålet om bestyrelsernes rolle i sagen:

- De har ansvaret for økonomien, det er jo derfor, der er sat bestyrelser ind – men hvor er de henne i det her spil? spørger han ifølge Altinget.