Kommunerne skal tilbyde flygtninge ordentlig undervisning i dansk, og det kræver mere end de fem timer om ugen, som Hedensted Kommune tilbyder, lyder kritikken fra Hanne Pontoppidan i en artikel, der er bragt i både Vejle Amts Folkeblad, Horsens Folkeblad og Fredericia Dagblad.

-Kommunen skal være bevidst om, at det er et krav at gennemføre danskuddannelser, hvis flygtninge vil være sikre på at få forlænget deres opholdstilladelse eller få permanent opholdstilladelse, siger hun til avisen.

- Politikerne skal passe på med, at de ikke spiller hasard med flygtningenes retssikkerhed, lyder samme sted.

Det er ikke realistisk at lære dansk samtidig med, at man har et job på fuld tid og skal falde til i et nyt land og i en ny kultur, forklarer Hanne Pontoppidan ifølge Vejle Amts Folkeblad, og hun køber ikke kommunens ide om, at man kan lære dansk lige så godt på arbejdspladsen, som man kan på et sprogcenter.

- Det er helt forkert. Vi har før eksperimenteret med ikke at give tilstrækkelig danskuddannelse til gæstearbejderne i 1970' erne. Det har man begrædt i mange år, og derfor tog man initiativ til at udvikle en dansk uddannelse, fortæller Hanne Pontoppidan ifølge Fredericia Dagblad og understreger, at det er en god idé at kombinere sprogskole og beskæftigelse.