Færre virksomheder tager praktikanter fra EGU'en, fordi det særlige tilskud til praktikantens løn er blevet skåret væk. Sådan lyder meldingen fra Nyborg Kommune ifølge DR Fyn.

- Det er nu blevet svært at få en privat arbejdsgiver til at tage en elev, som måske har andre udfordringer end en ordinær elev, når prisen er den samme, siger Vibeke Ejlertsen, formanden for beskæftigelsesudvalget i Nyborg til DR Fyn.

Den samme melding lyder fra flere fynske kommuner, og Nyborg Kommune vil nu bede beskæftigelsesminister Jørn Neergard Larsen (V) og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) om hjælp til at få løst problemet.

Uddannelsesforbundets formand Hanne Pontoppidan er ikke i tvivl om, at problemet med manglende praktikpladser til EGU-eleverne ikke kun er et problem på Fyn, men at praktikpladsmanglen er landsdækkende. Hun er bekymret for, hvad det gør ved uddannelsen.

- Det er rigtig vigtigt, at man sørger for altid at have et uddannelsestilbud, som er relevant. Der har EGU været et rigtig godt tilbud i forhold til en bestemt gruppe af unge, og den mulighed er jeg bange for, at man er ved at udhule, siger hun til DR Fyn.

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, tager opråbet fra kommunerne alvorligt:

- Det er netop de grupper, som vi ved, har det svært, og kernen i EGU-uddannelser er, at de unge kommer ud i virksomhederne og får den erhvervskontakt, der er så vigtig. Vi skal ikke gøre det endnu sværere, så når kommunerne mener, at det manglende tilskud gør det vanskeligt, skal vi seriøst overveje om der ikke skal justeres på det, siger han til DR Fyn.