Der varsles fyringer på mange erhvervsskoler, skriver Fagbladet 3F baseret på en opgørelse, som Uddannelsesforbundet har lavet. Årsagen er både det faldende elevtal og de varslede besparelser på to procent på årets forslag til finanslov.

På KTS skal der fyres 25 lærere:

- Det er naturligvis ikke en situation, ledelsen har ønsket. Men som mange andre erhvervsskoler har KTS ikke kunnet forudsige konsekvenserne af den nye erhvervsuddannelsesreform, hvor særligt de 18-25-årige synes at have fravalgt erhvervsuddannelserne, siger chef for Udvikling og Kommunikation på KTS, Ulrik Bak Nielsen til Fagbladet 3F.

Uddannelsesforbundets næstformand Børge Pedersen er bekymret for, at fyringerne får konsekvenser for erhvervsskolereformen.

- Politikerne burde forholde sig til, at man med stor entusiasme har indført en reform, der blandt andet kræver, at lærere skal kunne noget mere – og samtidigt sker der besparelser, der udelukkende bunder i økonomi. Det bekymrer os, hvorvidt den her reform kommer godt på vej - og det burde også bekymre politikerne, siger Børge Pedersen til fagbladet.

Historien er desuden citeret i flere medier såsom Avisen.dk, BT.dk og på TV2 News.

Læs hele historien her