Ekstra Bladet og Avisen.dk bringer historien om, at Undervisningsministeriet undervejs i forløbet med optagelsesprøver på erhvervsskolerne til ansøgere med under 02 i dansk og matematik har ændret kravene i prøverne. Dermed har færre end det først så ud til fået lov til at blive optaget på en erhvervsuddannelse. Det skriver Avisen.dk.

Forcensuren viste ifølge Undervisningsministeriet, at prøverne var for lette at bestå, og derfor strammede ministeriet kravene undervejs.

Det tyder på, at ministeriet har lagt sig fast på, hvor mange elever, der skulle bestå optagelsesprøven, forklarer Peter N. Allerup, der er professor på DPU Aarhus Universitet, til Avisen.dk.

- Udgangspunktet er, at ministeriet ved, hvor mange man gerne vil have igennem prøven, og så regner man baglæns, konkluderer han ifølge netmediet.

Det er ikke eksakt videnskab, men en bedømmelse truffet i Undervisningsministeriet, hvilket niveau af dansk, som kræves på erhvervsuddannelserne, mener Peter N. Allerup.

Hanne Pontoppidan medvirker også i artiklen, og hun mener, at man snyder eleverne ved at ændre kravene til at bestå undervejs, så de dermed dumper.

- Det er ikke smart, at der kan herske tvivl om, hvad der skal til for at bestå. Politikerne har tydeligt tilkendegivet, at de unge skal opfylde kravet om 02 i dansk og matematik. Det er det eneste, der skal testes. Spiller andre hensyn ind, er det stærkt kritisabelt, siger Hanne Pontoppidan til Avisen.dk.

Læs hele historien her