Også bragt på ekstrabladet.dk og finans.dk.

Et stigende antal flygtninge samt flere udenlandske arbejdstagere betyder, at der ansættes mange nye sproglærere over hele landet, skriver Avisen.dk. Når der populært sagt er gang i hjulene, og beskæftigelsen stiger, kan det også mærkes i stigende aktivitet på landets sprogcentre, og mange steder er det svært at rekruttere kvalificeret arbejdskraft, skriver Avisen.dk.

På Sprogcentret i Horsens er man begyndt at ansætte folkeskolelærere på sprogcentret, og i jagten på nye lærere annoncerer de lige nu i fagbladet Folkeskolen.

- Indtil nu har vi ikke haft store kvaler med at rekruttere kvalificerede lærere, men vi kan godt mærke, at vi er ved at have tømt området for virkelig kvalificerede lærere. Derfor har vi også haft en snak med vores kommuner, om vi kan udskyde starten på nogle hold, reducere timetallet eller øge antallet af kursister på holdene, siger Chef for Sprogcenter Midt i Horsens Lene Glyngø til Avisen.dk.

Af landets omtrent 3.000 sproglærere er knap 1.400 organiseret i Uddannelsesforbundet. Sektionens formand, Anna Konstantelos Birke, fortæller til avisen.dk, at medlemstallet er stigende.

 - Der er stort set ikke en arbejdsløs dansklærer. De er virkelig efterspurgte, siger hun til Avisen.dk.
Hun tilføjer, at langt de fleste lærere på sprogcentrene elsker deres arbejde, men at der også er store udfordringer.

- Som sproglærer for flygtninge skal du være psykisk robust, for du kommer så tæt på mistrivsel og folks personlige problemer, at det uundgåeligt vil påvirke dig, siger Anna Konstantelos Birke ifølge Avisen.dk.

Derudover pointerer hun, at man som sproglærer også siger ja til aftenarbejde og meget skæve arbejdstider. Mange sproghold ligger nemlig i aftentimerne, så kursisterne i dagtimerne kan passe et arbejde.

Ifølge flere forstandere på sprogcentrene har det hidtil været relativt nemt at finde kvalificerede lærere til at undervise i dansk. Men med øgede krav til lærerne om bestemte uddannelser kombineret med den store efterspørgsel begynder det nu at spidse til i nogle områder.

Læs hele historien her