Uddannelsesforbundets synspunkter

Du kan sortere nyhederne efter emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
15.01.2020
  • Vi mener

Sygefraværet på FGU er alarmerende højt

Sygefraværet blandt lærerne på FGU er ualmindeligt højt. Det får Uddannelsesforbundet til at efterlyse politisk handling.

16.12.2019
  • Vi mener

Vi må i arbejdstøjet for at sikre ny arbejdstidsaftale

Lærerkommissionen har fremlagt sine anbefalinger til grundlaget for de forhandlinger om en ny aftale om arbejdstiden for kommunalt ansatte lærere, der indledes i foråret 2020. Ifølge formanden for Uddannelsesforbundet er diagnosen fra kommissionen rigtig, men vi skal sikre, at det er den rigtige medicin, patienten gives.

13.12.2019
  • Vi mener

Lærere går ned med stress på FGU

FGU'en skal sikre, at flere unge gennemfører en ungdomuddannelse. Men der er vi langt fra endnu. Lærere går ned med stress, taxametrene er for små, og unge fejlvurderes til FGU, påpeger Uddannelsesforbundets formand, Hanne Pontoppidan, i et debatindlæg.

Foto: Henrik Sørensen
03.12.2019
  • Vi mener

Finanslov på plads: Gebyr på danskuddannelse sløjfet

En sejr af de store. Så positiv er meldingen fra Uddannelsesforbundets formand til de dele af den nye finanslov, der både fjerner deltagerbetaling på danskuddannelse og omprioriteringsbidraget, samtidig med at der tilføres penge til erhvervsuddannelserne. Omvendt ser VUC ud til at blive overset.

29.11.2019
  • Vi mener

Søgning til erhvervsuddannelser: Det går den forkerte vej

Nye tal for søgningen til erhvervsuddannelser viser et voldsomt fald. Det er især unge voksne mellem 18-25, som bliver væk fra erhvervsuddannelserne. Det bør give stof til eftertanke, advarer Uddannelsesforbundet.

19.11.2019
  • Vi mener

Uanstændigt at sætte tidsloft for VUC

Et flertal i Folketinget vil begrænse, hvor længe man kan gå på AVU. Men der går ingen på AVU, som ikke har behov for det, påpeger Uddannelsesforbundet.

• Vi mener

Ressourcestærke udlændinge flygter fra danskuddannelser

Efter at udenlandske arbejdere, studerende og EU-borgere selv har skullet betale for danskuddannelse, er seks ud af ti blevet væk fra uddannelserne, viser nye tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet. Det er velkvalificeret arbejdskraft, som Danmark risikerer at miste, advarer Uddannelsesforbundet.

• Vi mener

FGU-millioner må ikke tages fra erhvervsuddannelser

Det er ikke rimeligt at tage de 60 millioner kroner, der årligt mangler til FGU, fra andre uddannelser, som allerede er skåret helt ind til benet, og at indføre et loft over, hvor lang tid man kan gå på VUC. Det mener Uddannelsesforbundet.

05.11.2019
  • Vi mener

Konklusion efter arbejdstidsundersøgelse: Stort behov for central arbejdstidsaftale

Uddannelsesforbundet har undersøgt arbejdstiden på de kommunale sprogcentre. Undersøgelsens resultater bliver brugt som input til Lærerkommissionens arbejde med anbefalinger til lærer-arbejdstid og til Uddannelsesforbundets arbejdstidsforhandlinger i foråret.

05.11.2019

Finansloven: Det vil støttepartierne på Uddannelsesforbundets områder

Regeringens støttepartier er gået til finanslovsforhandlingerne med krav om blandt andet ekstra penge til VUC’erne, en forlængelse af IGU’en, og at der tages penge fra erhvervsuddannelserne som bruges på vejledning. Det sidste er en dårlig idé, mener Uddannelsesforbundets formand.