Uddannelsesforbundets synspunkter

Du kan sortere nyhederne efter emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
Foto: Helene Bagger
19.12.2018
  • Vi mener

Læg ikke erhvervsskoler og gymnasier under samme tag som spareøvelse

Der er flere gode ideer i regeringens ungeudspil. Men det er problematisk, hvis erhvervsskoler og gymnasier lægges under samme tag bare for at finde besparelser, og ufaglært arbejde må ikke forherliges, advarer Uddannelsesforbundet.

13.12.2018
  • Vi mener

Uddannelsesforbundet varsler strejke på FOAS’ sprogcentre

Forhandlingshåndklædet er kastet i ringen, og konfliktvarsler sendt af sted for en række af Uddannelsesforbundets lærere, som er ansat på private sprogcentre med FOAS-overenskomst. Dermed kan en strejke på private sprogskoler være en realitet fra midten af januar.

05.12.2018
  • Vi mener

Flygtninge på sprogcentre er jaget vildt

Fraværet på sprogcentrene er stigende. Men det skyldes, at kursisterne på sprogcentrene bliver straffet for at komme i job, være i praktik og til møder i kommunen, påpeger Uddannelsesforbundet.

04.12.2018
  • Vi mener

Kun tre ud af 27 FGU-chefer er fundet

Det går ikke så hurtigt med at finde lederne af FGU-institutionerne som forventet. Samtidig ser lønnen, lederne kan ansættes til, ud til at være for lav, advarer Uddannelsesforbundet.

30.11.2018
  • Vi mener

Finansloven er en tidlig julegave til erhvervsuddannelserne, men hvor er resten af pakkerne?

Det er vigtigt og rigtigt, at regeringen tilfører penge til erhvervsuddannelserne i den finanslov, der netop er indgået, men de skal bruges, hvor de gør den største forskel for eleverne: På undervisningen.

30.11.2018
  • Vi mener

Delaftale på plads: Nu kommer ubrugte penge til uddannelsesløftet endelig i spil

Det er godt, at de penge, som blev afsat til at løfte uddannelsesniveauet hos ledige, rent faktisk bliver brugt på det, de var beregnet til – og at man straks vil sætte initiativer i gang, mener Uddannelsesforbundet.

22.11.2018
  • Vi mener

Aftale om erhvervsuddannelser er overvejende god

Der er mange gode elementer i regeringens aftale om erhvervsuddannelser. Eksempelvis flere penge per elev i 2019. Til gengæld er Uddannelsesforbundet langt fra begejstret over, at erhvervsskolerne skal kunne udbyde almen uddannelse til voksne og advarer mod, at 10. klasse knyttes for tæt til erhvervsskolerne.

09.11.2018
  • Vi mener

Vi støtter Dansk Jernbaneforbund 

Uddannelsesforbundet bakker op om Dansk Jernbaneforbund i deres forsvar for arbejdstidsvilkår og tillidsrepræsentantstruktur. DSB er i gang med voldsomme angreb, der forringer medarbejdernes muligheder for indflydelse på eget arbejde.

Foto: Rasmus Baaner
05.11.2018
  • Vi mener

Omprioriteringsbidrag fjernes på erhvervsskoler

Den omstridte to-procent-besparelse bliver fjernet fra erhvervsskolerne fra 2019 og fremover. Ifølge Undervisningsministeriets tal slipper erhvervsskolerne allerede næste år for at skulle spare sammenlagt 734 millioner kroner.

09.10.2018
  • Vi mener

FGU: Sådan bruges kompetence-pengene bedst

Her er Uddannelsesforbundets anbefalinger til, hvordan de 130 millioner kroner, der er afsat til kompetenceløft af medarbejdere og ledere på FGU’erne, bruges bedst.