Uddannelsesforbundets synspunkter

Du kan sortere nyhederne efter emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
21.03.2020

Uddannelsesforbundet støtter sundhedspersonalet

Støtteerklæring: Uddannelsesforbundet er fuld af respekt for og taknemlighed over, at Danmarks sundheds- og plejepersonale for tiden yder en helt ekstraordinær indsats for os alle på grund af corona-udbruddet.

• Vi mener

Uddannelsesforbundet i bøn til minister og KL: Hjælp også sprogcentrene i coronanedlukning

Sprogcentre har en anden afregningsmodel end andre uddannelsesinstitutioner, og det giver ekstra problemer i nedlukningen grundet corona. De har brug for hurtig hjælp, lyder advarslen fra Hanne Pontoppidan til Udlændinge- og integrationsministeren og KL.

04.03.2020
  • Vi mener

Skal udlændinge tale pæredansk eller pizzadansk?

Sproget er nøglen til, at udlændinge kan bidrage aktivt. Danskuddannelserne er designet til at lære dem godt nok dansk til dét. Piller man for meget ved dem, risikerer man at ødelægge en integrationssucces, advarer Uddannelsesforbundets formand og sprogprofessor i debatindlæg i Altinget. Læs det her.

25.02.2020
  • Vi mener

Her er ungdomsskolernes og sprogcentrenes ønsker til arbejdstid

Ungdomsskolerne og de kommunale sprogcentre ønsker blandt andet sikret forberedelsestid og fastlagte arbejdstidspunkter til forhandlingerne om en arbejdstidsaftale på det kommunale område.

24.02.2020

Hanne Pontoppidan om at droppe FGU-følgeforskning: Knald i låget

Regeringen dropper FGU-følgeforskning, og det møder skarp kritik fra Hanne Pontoppidan. ”Knald i låget”, siger hun til Altinget.

18.02.2020
  • Vi mener

Stop for fusioner bør følges op af nye økonomimodeller

Der kan være mange grunde til fusioner mellem uddannelsesinstitutioner. De er ofte af økonomisk art. Regeringens midlertidige stop af fusioner bør derfor også følges op af en økonomisk model, der kan sikre et stærkt lokalt uddannelsesmiljø.

17.01.2020
  • Vi mener

Fjern brugerbetaling på danskkurser hurtigst muligt

Det er glædeligt, at brugerbetalingen på danskundervisning igen bliver fjernet. Men sprogcentre risikerer at lukke, hvis ikke brugerbetalingen fjernes før 1. juli. Det kan i sidste ende blive dyrt for kommunerne, skriver Hanne Pontoppidan og Lars Nordborg i et debatindlæg i Altinget. Læs det her.

15.01.2020
  • Vi mener

Sygefraværet på FGU er alarmerende højt

Sygefraværet blandt lærerne på FGU er ualmindeligt højt. Det får Uddannelsesforbundet til at efterlyse politisk handling.

16.12.2019
  • Vi mener

Vi må i arbejdstøjet for at sikre ny arbejdstidsaftale

Lærerkommissionen har fremlagt sine anbefalinger til grundlaget for de forhandlinger om en ny aftale om arbejdstiden for kommunalt ansatte lærere, der indledes i foråret 2020. Ifølge formanden for Uddannelsesforbundet er diagnosen fra kommissionen rigtig, men vi skal sikre, at det er den rigtige medicin, patienten gives.

13.12.2019
  • Vi mener

Lærere går ned med stress på FGU

FGU'en skal sikre, at flere unge gennemfører en ungdomuddannelse. Men der er vi langt fra endnu. Lærere går ned med stress, taxametrene er for små, og unge fejlvurderes til FGU, påpeger Uddannelsesforbundets formand, Hanne Pontoppidan, i et debatindlæg.