Uddannelsesforbundets synspunkter

Du kan sortere nyhederne efter emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
19.06.2020
  • Vi mener

Ny rapport om danskuddannelse: Faldende priser presser kvaliteten

Ny evaluering af danskuddannelsesreformen fra 2017 konkluderer, at reformens hensigter overordnet er indfriet, men at der har været flere utilsigtede effekter.

19.06.2020
  • Vi mener

Uddannelsesforbundet: Virkelig godt, at der nu kommer hjælp til EGU

Et bredt flertal i Folketinget er enig om at afsætte 61,5 millioner kroner til en pakke, som skal være med til at sikre, at blandt andet flere på erhvervsgrunduddannelsen (EGU) kan komme i praktik i en virksomhed.

12.06.2020
  • Vi mener

Minister i kovending: Nu genoplives følgeforskning til FGU

Efter pres fra blandt andet Uddannelsesforbundet, bekræfter Undervisningsministeriet, at man nu ikke sløjfer følgeforskning til FGU.

11.06.2020
  • Vi mener

Uddannelsesforbundet roser nyt udspil om opkvalificering

Det er et omfattende og meget fornuftigt opkvalificeringsudspil, som regeringen præsenterede onsdag, mener Uddannelsesforbundet.

11.06.2020
  • Vi mener

Ny rapport om nødundervisningen: Mange udfordringer for udsatte elever

Ny rapport undersøger erfaringerne med nødundervisningen under coronanedlukning på gymnasier og erhvervsskoler. Rapporten fremhæver, at der er behov for særlig opmærksomhed på de udsatte elever i fjernundervisning.

27.05.2020
  • Vi mener

Dansk Flygtningehjælp stopper sprogskolerne Lærdansk

Grundet store tab har Dansk Flygtningehjælp besluttet af afvikle sprogskolerne Lærdansk over hele landet. Det er helt nødvendigt at fastlægge rimelige og landsdækkende takster for sprogundervisning, lyder opfordringen det fra Uddannelsesforbundets formand.

20.05.2020
  • Vi mener

Overvejer at udskyde offentlige OK-forhandlinger til 2022

Corona-krisen har betydet ugennemsigtig offentlig økonomi og ringe mulighed for at komme i gang med ordentlige forberedelser af overenskomstforhandlinger for det offentlige arbejdsmarked i 2021.  Derfor går lønmodtagernes organisationer med overvejelser om at få forhandlingerne udskudt et år.

12.05.2020
  • Vi mener

På opfodring af Uddannelsesforbundet: Partier vil forlænge sårbares uddannelsesforløb

En håndfuld partier er klar til at se på en forlængelse af uddannelsesforløbene på FGU, STU og VUC for sårbare elever og kursister, der er sakket bagud som følge af corona-lukningerne.

11.05.2020
  • Vi mener

Uddannelsesforbundet: Nye retningslinjer kan blive svære at overholde – men det skal de

Sundhedsstyrelsen har indført nye retningslinjer, og afstandskravet er halveret. Der er dog mange undtagelser, hvor to meter fortsat skal gælde, og det skal arbejdspladserne sørge for kan lade sig gøre.

06.05.2020
  • Vi mener

Bred politisk aftale giver AMU hjælpende hånd

Økonomisk hjælpepakke til AMU er god og nødvendig, men der kan blive brug for mere hjælp, hvis aktiviteten stiger i efteråret, advarer Uddannelsesforbundet.