Uddannelsesforbundets synspunkter

Du kan sortere nyhederne efter emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
Foto: Helene Bagger
  • Vi mener

Læg ikke erhvervsskoler og gymnasier under samme tag som spareøvelse

Der er flere gode ideer i regeringens ungeudspil. Men det er problematisk, hvis erhvervsskoler og gymnasier lægges under samme tag bare for at finde besparelser, og ufaglært arbejde må ikke forherliges, advarer Uddannelsesforbundet.

13.12.2018
  • Vi mener

Uddannelsesforbundet varsler strejke på FOAS’ sprogcentre

Forhandlingshåndklædet er kastet i ringen, og konfliktvarsler sendt af sted for en række af Uddannelsesforbundets lærere, som er ansat på private sprogcentre med FOAS-overenskomst. Dermed kan en strejke på private sprogskoler være en realitet fra midten af januar.

05.12.2018
  • Vi mener

Flygtninge på sprogcentre er jaget vildt

Fraværet på sprogcentrene er stigende. Men det skyldes, at kursisterne på sprogcentrene bliver straffet for at komme i job, være i praktik og til møder i kommunen, påpeger Uddannelsesforbundet.

04.12.2018

Kun tre ud af 27 FGU-chefer er fundet

Det går ikke så hurtigt med at finde lederne af FGU-institutionerne som forventet. Samtidig ser lønnen, lederne kan ansættes til, ud til at være for lav, advarer Uddannelsesforbundet.

30.11.2018
  • Vi mener

Finansloven er en tidlig julegave til erhvervsuddannelserne, men hvor er resten af pakkerne?

Det er vigtigt og rigtigt, at regeringen tilfører penge til erhvervsuddannelserne i den finanslov, der netop er indgået, men de skal bruges, hvor de gør den største forskel for eleverne: På undervisningen.

30.11.2018
  • Vi mener

Delaftale på plads: Nu kommer ubrugte penge til uddannelsesløftet endelig i spil

Det er godt, at de penge, som blev afsat til at løfte uddannelsesniveauet hos ledige, rent faktisk bliver brugt på det, de var beregnet til – og at man straks vil sætte initiativer i gang, mener Uddannelsesforbundet.

22.11.2018
  • Vi mener

Aftale om erhvervsuddannelser er overvejende god

Der er mange gode elementer i regeringens aftale om erhvervsuddannelser. Eksempelvis flere penge per elev i 2019. Til gengæld er Uddannelsesforbundet langt fra begejstret over, at erhvervsskolerne skal kunne udbyde almen uddannelse til voksne og advarer mod, at 10. klasse knyttes for tæt til erhvervsskolerne.

09.11.2018

Vi støtter Dansk Jernbaneforbund

Uddannelsesforbundet bakker op om Dansk Jernbaneforbund i deres forsvar for arbejdstidsvilkår og tillidsrepræsentantstruktur. DSB er i gang med voldsomme angreb, der forringer medarbejdernes muligheder for indflydelse på eget arbejde.

Foto: Rasmus Baaner

Omprioriteringsbidrag fjernes på erhvervsskoler

Den omstridte to-procent-besparelse bliver fjernet fra erhvervsskolerne fra 2019 og fremover. Ifølge Undervisningsministeriets tal slipper erhvervsskolerne allerede næste år for at skulle spare sammenlagt 734 millioner kroner.

09.10.2018

FGU: Sådan bruges kompetence-pengene bedst

Her er Uddannelsesforbundets anbefalinger til, hvordan de 130 millioner kroner, der er afsat til kompetenceløft af medarbejdere og ledere på FGU’erne, bruges bedst.