Uddannelsesforbundets synspunkter

Du kan sortere nyhederne efter emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
20.03.2019

Alternativt ekspertudvalg skal udfordre regeringens 10. klasses-eksperter

Det ekspertudvalg, som regeringen for nyligt nedsatte til at se på 10. klasse, er for snævert. Derfor har Uddannelsesforbundet sammen med 15 andre fagforeninger nedsat alternativt ekspertudvalg.

15.03.2019
  • Vi mener

Hanne Pontoppidan til politikere: I afliver VUC. Er det virkelig det, I vil?

Uddannelsesforbundet og GL satte onsdag en række politikere stævne til en høring om VUC’s fortsatte fremtid. Der var heftig debat og stor politisk opbakning til at se på, hvordan man fremtidssikrer et alment, lokalt uddannelsestilbud til voksne i hele landet.

15.03.2019

10. klasse må ikke reduceres til fødekanal for EUD

Regeringen er godt på vej til at reducere 10. klasse til en fødekanal for erhvervsuddannelserne. Sådan lyder advarslen fra Uddannelsesforbundet, efter at regeringen har nedsat et ekspertudvalg, der skal se på 10. klasse. Forbundet hilser dog en belysning af området meget velkommen.

28.02.2019

Afgørelse: VUC Syd fortsætter som selvstændig institution

Undervisningsministen vil bevare VUC Syd som en selvstændig institution. Det glæder Hanne Pontoppidan, som dog advarer mod at spænde institutionen så hårdt for, at det påvirker kvaliteten af undervisningen.

22.02.2019
  • Vi mener

Redegørelse om erhvervsuddannelserne bekymrer: Fremskridt er for små og for langsomme

Lidt flere unge søger en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen, men de voksne bliver væk, viser ny status på erhvervsuddannelsesområdet. Vi skal spænde syvmilestøvlerne på, hvis der ikke skal mangle arbejdskraft, advarer formand.

08.02.2019

Uddannelsesforbundet: Skitseret løsning for VUC Syd er ikke realistisk

Uddannelsesforbundet og Gymnasieskolernes Lærerforening advarer i brev undervisningsministeren om, at den økonomiske løsning, som er skitseret for det kuldsejlede VUC-Syd, ikke er realistisk.

23.01.2019
  • Vi mener

Rapport om VUC Syd: Trods alvorlig situation skal der fortsat være alment tilbud til voksne i Sønderjylland

Et midlertidigt styre har endevendt situationen på VUC-Syd efter en række skandaler. I dag kom deres rapport, og selvom den tegner et meget alvorligt billede af situationen, anbefaler den at fastholde VUC som rammen om voksenuddannelse i området.

Foto: Helene Bagger
  • Vi mener

Læg ikke erhvervsskoler og gymnasier under samme tag som spareøvelse

Der er flere gode ideer i regeringens ungeudspil. Men det er problematisk, hvis erhvervsskoler og gymnasier lægges under samme tag bare for at finde besparelser, og ufaglært arbejde må ikke forherliges, advarer Uddannelsesforbundet.

13.12.2018
  • Vi mener

Uddannelsesforbundet varsler strejke på FOAS’ sprogcentre

Forhandlingshåndklædet er kastet i ringen, og konfliktvarsler sendt af sted for en række af Uddannelsesforbundets lærere, som er ansat på private sprogcentre med FOAS-overenskomst. Dermed kan en strejke på private sprogskoler være en realitet fra midten af januar.

05.12.2018
  • Vi mener

Flygtninge på sprogcentre er jaget vildt

Fraværet på sprogcentrene er stigende. Men det skyldes, at kursisterne på sprogcentrene bliver straffet for at komme i job, være i praktik og til møder i kommunen, påpeger Uddannelsesforbundet.