Uddannelsesforbundets synspunkter

Du kan sortere nyhederne efter emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
09.11.2018

Vi støtter Dansk Jernbaneforbund

Uddannelsesforbundet bakker op om Dansk Jernbaneforbund i deres forsvar for arbejdstidsvilkår og tillidsrepræsentantstruktur. DSB er i gang med voldsomme angreb, der forringer medarbejdernes muligheder for indflydelse på eget arbejde.

Foto: Rasmus Baaner

Omprioriteringsbidrag fjernes på erhvervsskoler

Den omstridte to-procent-besparelse bliver fjernet fra erhvervsskolerne fra 2019 og fremover. Ifølge Undervisningsministeriets tal slipper erhvervsskolerne allerede næste år for at skulle spare sammenlagt 734 millioner kroner.

09.10.2018

FGU: Sådan bruges kompetence-pengene bedst

Her er Uddannelsesforbundets anbefalinger til, hvordan de 130 millioner kroner, der er afsat til kompetenceløft af medarbejdere og ledere på FGU’erne, bruges bedst.

21.09.2018
  • Vi mener

Skoler tvinges til at bruge penge fra undervisning til mad

Den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) skal tilbyde eleverne et gratis måltid hver dag. Det har politikerne selv besluttet og nedskrevet i loven. Men der følger ikke penge med til opgaven, så skolerne må finansiere maden fra andre poster.

20.09.2018

Formand: Regeringen lægger gift ud for VUC

Med sit erhvervsuddannelsesudspil vil regeringen lade erhvervsskoler udbyde eud-forberedende kurser til voksne. Men det er ren gift for VUC’s fortsatte eksistens, advarer Hanne Pontoppidan.

Foto: Rasmus Baaner
13.09.2018
  • Vi mener

Penge alene gør ikke erhvervsskolerne mere attraktive

Regeringen vil tilføre penge til erhvervsskolerne. Det er tiltrængt og fornuftigt. Men det alene sikrer ikke erhvervsskolerne mulighed for at skabe miljøer, der tiltrækker og fastholder de unge, mener Uddannelsesforbundet.

12.09.2018
  • Vi mener

Lærere: Sådan hjælper man erhvervsskoler ind i fremtiden

Politikerne kommer torsdag med en række bud på, hvordan erhvervsuddannelserne skal fremtidssikres. Fra lærerne kommer fire forslag, som regeringen bør følge, hvis de vil lytte til dem, der faktisk kender eleverne. EUD 24/7 er et af de nytænkende bud.

31.08.2018
  • Vi mener

Formand: Kæmpe svigt fortsat at spare på uddannelse

Fuldstændig forrykt, at regeringen bliver ved at spare på en sektor, som i forvejen er i knæ. Kontant udmelding fra Uddannelsesforbundets formand til det finanslovsforslag, regeringen fremlagde torsdag.

30.08.2018
  • Vi mener

Fint med penge til erhvervsskoler – men utilskrækkeligt

Det er godt og tiltrængt, at regeringen tilgodeser erhvervsskolerne med en økonomisk saltvandsindsprøjtning. Men med fastholdelsen af omprioriteringsbidraget til 2022 er det meget tvivlsom, at det er nok til at holde hånden under erhvervsskolerne, advarer Uddannelsesforbundet.

22.06.2018
  • Vi mener

Uddannelsesforbundet: Takstsystemet til sprogundervisningen skal ændres

Næstved Kommune vil sagsøge Næstved Sprog- og Integrationscenter og beskylder centret for svindel med test. Men det er også systemet med afregning af danskuddannelserne, der bør komme på anklagebænken, mener Uddannelsesforbundet.