Uddannelsesforbundets synspunkter

Du kan sortere nyhederne efter emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
31.08.2020
  • Vi mener

Behov for opkvalificering af alle – ikke kun ledige

Regeringen vil gerne føre en klog finanspolitik. Men for at den for alvor bliver intelligent, skal der investeres i at kompetenceudvikle langt flere, end regeringen lægger op til, mener Uddannelsesforbundet. Forbundet beklager desuden, at regeringen ikke tilfører de penge til uddannelsesområdet, som der akut mangler.

18.08.2020
  • Vi mener

Formand om pensionsudspil: Det var ikke meget

Nyt pensionsudspil fra regeringen har fokus på nedslidning, men det ændrer ikke ved, at pensionsalderen fortsat er for høj, og at man er nødt til også at se på folks muligheder for overhovedet at kunne være i arbejdet, mener Uddannelsesforbundet.

11.08.2020
  • Vi mener

Ny aftale for arbejdstid i kommuner er forhandlet på plads

LC og KL har indgået en arbejdstidsaftale for sproglærere på kommunale sprogcentre, ungdomsskolelærere og folkeskolelærere. Aftalen sendes til urafstemning blandt de kommunale lærere. Hvis aftalen godkendes af medlemmerne, skal der senere ske en forhandling af en oversættelse til de statslige lærerområder.

07.08.2020

Nye COVID-19-retningslinjer efter sommerferien

Hen over sommeren er et stigende antal danskere blevet smittet med coronavirus, og skoler og institutioner kan efter ferien blive ramt af sygdomstilfælde. Uddannelsesforbundet holder skarpt øje med udviklingen og fortsætter samarbejdet med ledere og ministeriet for at sikre trygge rammer for ansatte og elever.

19.06.2020
  • Vi mener

Ny rapport om danskuddannelse: Faldende priser presser kvaliteten

Ny evaluering af danskuddannelsesreformen fra 2017 konkluderer, at reformens hensigter overordnet er indfriet, men at der har været flere utilsigtede effekter.

19.06.2020

Uddannelsesforbundet: Virkelig godt, at der nu kommer hjælp til EGU

Et bredt flertal i Folketinget er enig om at afsætte 61,5 millioner kroner til en pakke, som skal være med til at sikre, at blandt andet flere på erhvervsgrunduddannelsen (EGU) kan komme i praktik i en virksomhed.

12.06.2020

Minister i kovending: Nu genoplives følgeforskning til FGU

Efter pres fra blandt andet Uddannelsesforbundet, bekræfter Undervisningsministeriet, at man nu ikke sløjfer følgeforskning til FGU.

11.06.2020
  • Vi mener

Uddannelsesforbundet roser nyt udspil om opkvalificering

Det er et omfattende og meget fornuftigt opkvalificeringsudspil, som regeringen præsenterede onsdag, mener Uddannelsesforbundet.

11.06.2020
  • Vi mener

Ny rapport om nødundervisningen: Mange udfordringer for udsatte elever

Ny rapport undersøger erfaringerne med nødundervisningen under coronanedlukning på gymnasier og erhvervsskoler. Rapporten fremhæver, at der er behov for særlig opmærksomhed på de udsatte elever i fjernundervisning.

Dansk Flygtningehjælp stopper sprogskolerne Lærdansk

Grundet store tab har Dansk Flygtningehjælp besluttet af afvikle sprogskolerne Lærdansk over hele landet. Det er helt nødvendigt at fastlægge rimelige og landsdækkende takster for sprogundervisning, lyder opfordringen det fra Uddannelsesforbundets formand.