Uddannelsesforbundets synspunkter

Du kan sortere nyhederne efter emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
27.11.2020
  • Vi mener

Øget kriminalitet er ikke eneste problem med adgangskrav til EUD

Karakterkravet for at komme ind på en erhvervsuddannelse øger risikoen for, at drenge begår kriminalitet, ligesom man misser chancen for at uddanne mange ellers dygtige faglærte.

21.11.2020
  • Vi mener

Formand: Tiden er inde til et endeligt opgør med styringsregimet under New Public Management

Der er behov for, at staten som arbejdsgiver dropper den ultrastramme økonomiske styring af skoler og lærere og igen retter fokus mod samarbejde mellem ledelser og medarbejdere, lyder meldingen fra Uddannelsesforbundets formand på forbundets kongres.

24.10.2020
  • Vi mener

Lærerformænd i fælles opråb for ytringsfriheden

Attentatet i Frankrig er endnu en brutal påmindelse om, hvor vigtig vores dannelsesopgave er. Sådan står der i det fælles debatindlæg, som formændene for danske lærerforbund har skrevet i fællesskabet efter mordet på Samuel Paty. Læs debatindlægget her.

23.10.2020
  • Vi mener

Fagbevægelsesbosser: Vi vil ikke tolerere krænkende adfærd

I et åbent brev sender Hanne Pontoppidan og 52 andre forbundsformænd og -kvinder fra fagforbundene i FH et klart signal om, at chikane, diskrimination og krækende adfærd er helt uacceptabelt på danske arbejdspladser.

21.10.2020
  • Vi mener

Lærerne skal ikke føle sig presset til selvcensur

Det er en samfundsopgave at sikre, at lærerne trygt kan påtage sig den demokratiske dannelse, lyder det fra Uddannelsesforbundets formand efter det brutale mord på en fransk lærer.

12.10.2020
  • Vi mener

Forringelser eller forbedringer for de ledige som følge af Arnes pension?

Aftalen om ny ret til tidlig pension, som en række partier og regeringen indgik i sidste uge, indeholder besparelser på cirka 10 procent af indsatsen for at få ledige i job.

06.10.2020
  • Vi mener

Ny rapport: Tidlig praktik giver dårligere dansk

Flygtninge, der kommer i virksomhedspraktik i løbet af det første år, får lavere karakter til eksamen i dansk, viser ny undersøgelse fra VIVE.

01.10.2020
  • Vi mener

Ny karakterskala: Feedback langt vigtigere end karakterer

Der er flere vigtige konklusioner i de anbefalinger, som ekspertgruppen, der har set på en ny karakterskala, kommer med. Især er Uddannelsesforbundet enig i pointen med, at der er behov for mere feedback.

Lønsikring er vigtigste krav til OK21

Uddannelsesforbundet har udtaget fem generelle krav til næste års overenskomstforhandlinger på de offentlige områder. Første prioritet er kravet om en lønfremgang, der matcher prisstigningerne. Og så vidt muligt er ønsket lønstigninger, hvor alle får det samme i kroner og øre.

23.09.2020
  • Vi mener

Bekymring for arbejdstidsaftalen for de statsansatte

Både fra repræsentanter for kommunalt ansatte og statsansatte lærere er der stor bekymring for, hvordan arbejdstidsaftalen for lærere ansat i kommuner vil blive oversat til deres statsansatte kolleger.