Uddannelsesforbundets synspunkter

Du kan sortere nyhederne efter emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
01.05.2021
  • Vi mener

Karakterkrav har medført frygtet fald i optag på EUD

Det karakterkrav for optagelse på erhvervsuddannelserne, som blev indført i 2015, har betydet, at færre unge kommer i gang med en ungdomsuddannelse. Kommunerne skal blive bedre til at samle de unge op, mener Uddannelsesforbundet.

01.05.2021

Se Hanne Pontoppidans 1. maj-tale

Jo mere man sidder alene, jo vigtigere bliver fællesskabet. Så vi skal fejre, at vi har en stærk fagbevægelse, og at vores fællesskab har fået os godt gennem corona-krisen. Det er én af pointerne i talen, som du kan se her.

Foto: Rasmus Baaner
23.04.2021
  • Vi mener

Ny rapport om integration og beskæftigelse: Danskuddannelse er afgørende

Ny, stor undersøgelse fra VIVE ser på kommunernes indsats for at få flygtninge og indvandrere i job. Konklusionen er klar: Det er vigtigt, at kommunerne har fokus på at sikre gode danskkundskaber, hvis man vil have flygtninge og indvandrere i job på langt sigt.

19.04.2021

OK21: Uddannelsesforbundets statsansatte medlemmer stemmer ja

De statsansatte medlemmer af Uddannelsesforbundet har – i lighed med deres kolleger i kommunerne – stemt overbevisende ja til overenskomstresultatet.

19.04.2021

Uddannelsesforbundets medlemmer stemmer ja til kommunalt OK21-forlig

Det blev et overbevisende ja, da Uddannelsesforbundets medlemmer på det kommunale område stemte om det forlig, som blev landet ved overenskomstforhandlingerne. Også de andre lærerforbund har stemt ja.

30.03.2021

Gode takter i Dansk Erhvervs forslag til at løfte uddannelsesindsatsen

Uddannelsesforbundet bakker op om en række af forslagene i et nyt udspil fra Dansk Erhverv, som blandt andet vedrører FGU og erhvervsuddannelserne. Her peges på, at det kræver nye greb og store investeringer på uddannelsesområdet at sikre flere faglærte og flere innovative samt digitale kompetencer. Økonomisk skal ”hunden dog ikke fodres med sin egen hale”, lyder det fra Uddannelsesforbundets formand.

12.03.2021
  • Vi mener

Det er ikke rimeligt at flytte lærerne længere ned i vaccinekøen

Regeringens udspil til at ændre vaccinestrategi vil betyde, at lærerne ikke længere vil blive vaccineret mod COVID-19 før den store gruppe af danskere, som ikke varetager samfundskritiske funktioner eller er særligt sårbare. Det er urimeligt, lyder det fra Uddannelsesforbundet formand.

08.03.2021
  • Vi mener

Erhvervsuddannede der læser videre har lavere frafald og ender med højere løn

Erhvervsuddannelserne giver ikke kun adgang til job, men også til videregående uddannelser, hvor de faglærte i højere grad gennemfører, får job og ender med højere løn, viser analyser fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

18.02.2021
  • Vi mener

Hjælpepakke for ungdoms- og voksenuddannelserne nødvendig – men skal udvides til flere områder

Den hjælpepakke, som et bredt flertal i Folketinget har vedtaget for at løfte elever og kursister på ungdoms- og voksenuddannelserne fagligt og trivselsmæssigt, er rigtigt set. Men den skal udvides til flere uddannelsesområder, mener Uddannelsesforbundet.

15.01.2021
  • Vi mener

Uddannelsesaktører i fælles opråb til minister: Udskyd ansøgningsfrist til ungdomsuddannelser

Unge skal have en måned længere til at vælge uddannelse, fordi corona-situationen har forhindret brobygning og skolebesøg, lyder fælles opfordring til Undervisningsministeriet.