Uddannelsesforbundets synspunkter

Du kan sortere nyhederne efter emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
14.09.2021
  • Vi mener

Formand om reformudspil: Jobcenter-ambitioner er vanvittigt underfinansierede

Regeringens udspil til en arbejdsmarkedsreform pålægger jobcentrene en massiv ekstraopgave. Det er absurd, når de samtidig står til at miste 1,1 milliard kroner, lyder opråbet fra Uddannelsesforbundet.

Foto: Rasmus Baaner
10.09.2021

Stor usikkerhed om klimaerhvervsskoler

Regeringen vil etablere tre nye klimaerhvervsskoler. Men det er usikkert hvor, hvornår og hvordan. Uddannelsesforbundet understreger behovet for, at de skal forankres i det nuværende system og lærerkræfter herfra.

Foto: Henrik Sørensen
07.09.2021
  • Vi mener

Regeringen milliard-investerer i uddannelse til unge

Regeringen vil investere over to milliarder kroner i at få flere unge i uddannelse, et trecifret millionbeløb på grønne erhvervsskoler og derudover få flere ind på arbejdsmarkedet ved hjælp af danskuddannelse.

30.08.2021
  • Vi mener

Formand: Finanslov med masser af luftpenge

Selv om regeringen op til finansloven i flere omgange har understreget, hvor afgørende det er, vi får flere faglærte, var der ikke øremærket penge til dét i det finanslovsforslag, som blev præsenteret mandag.

26.08.2021
  • Vi mener

Behov for at sikre at køn ikke definerer løn

Uddannelsesforbundet bakker op om, at der en vigtig faglig kamp at sikre, at der ikke lønmæssigt findes kvinde- og mandefag. Sygeplejerskerne har været igennem en lang strejke for at få gjort op med deres lønefterslæb.

25.08.2021
  • Vi mener

Manglen på faglærte er vores største udfordring

Den akutte mangel på faglærte er en af de største udfordringer i Danmark, lød det fra statsministeren på regeringskonference tirsdag.

02.06.2021
  • Vi mener

Flere penge til fagligt løft efter corona

Et bredt flertal afsætter et trecifret millionbeløb yderligere for at sikre, at man kan håndtere det faglige efterslæb efter nedlukning. En del af pengene er øremærket til erhvervsuddannelser og FGU.

07.05.2021
  • Vi mener

FGU-arbejdsgruppe til minister: Der er et kæmpe problem med EGU – og sådan løser vi det

Der er brug for politisk handling for at redde erhvervsgrunduddannelsen (EGU) på FGU. Det peger FGU Danmark på i et brev til undervisningsministeren, hvor de også leverer en række løsninger.

01.05.2021
  • Vi mener

Karakterkrav har medført frygtet fald i optag på EUD

Det karakterkrav for optagelse på erhvervsuddannelserne, som blev indført i 2015, har betydet, at færre unge kommer i gang med en ungdomsuddannelse. Kommunerne skal blive bedre til at samle de unge op, mener Uddannelsesforbundet.

01.05.2021

Se Hanne Pontoppidans 1. maj-tale

Jo mere man sidder alene, jo vigtigere bliver fællesskabet. Så vi skal fejre, at vi har en stærk fagbevægelse, og at vores fællesskab har fået os godt gennem corona-krisen. Det er én af pointerne i talen, som du kan se her.