Uddannelsesforbundets synspunkter

Du kan sortere nyhederne efter emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
18.02.2021
  • Vi mener

Hjælpepakke for ungdoms- og voksenuddannelserne nødvendig – men skal udvides til flere områder

Den hjælpepakke, som et bredt flertal i Folketinget har vedtaget for at løfte elever og kursister på ungdoms- og voksenuddannelserne fagligt og trivselsmæssigt, er rigtigt set. Men den skal udvides til flere uddannelsesområder, mener Uddannelsesforbundet.

15.01.2021
  • Vi mener

Uddannelsesaktører i fælles opråb til minister: Udskyd ansøgningsfrist til ungdomsuddannelser

Unge skal have en måned længere til at vælge uddannelse, fordi corona-situationen har forhindret brobygning og skolebesøg, lyder fælles opfordring til Undervisningsministeriet.

15.12.2020

Krav til OK21 udveksles

Uddannelsesforbundet vil sikre medlemmernes løn, have en ny arbejdstidsaftale for de statsansatte og have et værn for tillidsfolkene. De offentlige arbejdsgivere ønsker en økonomisk ansvarlig overenskomst, hvor eventuelle lønstigninger går til faggrupper, der er vanskelige at rekruttere.

Foto: Henrik Sørensen
07.12.2020
  • Vi mener

Regeringen viser at den vil uddannelse

Med finansloven for næste år viser regeringen og dens støttepartier, at den faktisk ønsker at genoprette uddannelsessektoren, som økonomisk er i knæ, mener Uddannelsesforbundet.

27.11.2020
  • Vi mener

Øget kriminalitet er ikke eneste problem med adgangskrav til EUD

Karakterkravet for at komme ind på en erhvervsuddannelse øger risikoen for, at drenge begår kriminalitet, ligesom man misser chancen for at uddanne mange ellers dygtige faglærte.

21.11.2020
  • Vi mener

Formand: Tiden er inde til et endeligt opgør med styringsregimet under New Public Management

Der er behov for, at staten som arbejdsgiver dropper den ultrastramme økonomiske styring af skoler og lærere og igen retter fokus mod samarbejde mellem ledelser og medarbejdere, lyder meldingen fra Uddannelsesforbundets formand på forbundets kongres.

24.10.2020
  • Vi mener

Lærerformænd i fælles opråb for ytringsfriheden

Attentatet i Frankrig er endnu en brutal påmindelse om, hvor vigtig vores dannelsesopgave er. Sådan står der i det fælles debatindlæg, som formændene for danske lærerforbund har skrevet i fællesskabet efter mordet på Samuel Paty. Læs debatindlægget her.

23.10.2020
  • Vi mener

Fagbevægelsesbosser: Vi vil ikke tolerere krænkende adfærd

I et åbent brev sender Hanne Pontoppidan og 52 andre forbundsformænd og -kvinder fra fagforbundene i FH et klart signal om, at chikane, diskrimination og krækende adfærd er helt uacceptabelt på danske arbejdspladser.

21.10.2020
  • Vi mener

Lærerne skal ikke føle sig presset til selvcensur

Det er en samfundsopgave at sikre, at lærerne trygt kan påtage sig den demokratiske dannelse, lyder det fra Uddannelsesforbundets formand efter det brutale mord på en fransk lærer.

12.10.2020
  • Vi mener

Forringelser eller forbedringer for de ledige som følge af Arnes pension?

Aftalen om ny ret til tidlig pension, som en række partier og regeringen indgik i sidste uge, indeholder besparelser på cirka 10 procent af indsatsen for at få ledige i job.