Hele Danmark samles til demonstration for at bevare store bededag. Det er hensigten med den demonstration, som Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) står bag søndag den 5. februar fra klokken 14-16 på Christiansborg Slotsplads.  

Demonstrationen er en af flere aktiviteter, som FH har sat i gang for at få regeringen til at trække forslaget om at afskaffe store bededag ved lov.   

Hele Danmark – og Uddannelsesforbundet

Der er lagt op til en demonstration, hvor hele Danmark kan deltage og vise modstanden mod at regeringen gør en helligdag til en almindelig arbejdsdag. Planen er altså en demonstration, hvor både børnefamilier og folk, der normalt ikke går på gaden, skal føle sig trygge ved at deltage. 
 
Foran Christiansborg Slotsplads bliver der taler og musik, hvor Anne Linnet er en af de kunsterne, vi kommer til at høre.  

Fra Uddannelsesforbundets side bliver der også et arrangement, hvor man kan følges med sine kolleger til demonstrationen. I Forbundshuset – på Nørre Farimagsgade 15 i København – vil formand Hanne Pontoppidan holde en kort tale klokken 12, og der vil være hveder og lidt at drikke.  

Klokken 13 går man sammen mod Christiansborg til den samlede demonstration klokken 14.  

FH arrangerer bustransport fra hele landet  

Rundt om i landet er de lokale FH-sektioner i gang med at organisere transport for deltagere til demonstrationen.  
 
Nogle steder betaler den lokale FH-sektion en del af transportudgiverne, mens der andre steder skal betales for at få plads i busserne.  

Som medlem af Uddannelsesforbundet skal du aftale med din lokale forening eller klub på arbejdspladsen, om den vil dække transportudgifter. Uddannelsesforbundet er et af de FH-fagforbund, der ikke dækker transportudgifter fra centralt hold. 

Læs mere mulighederne for bustransport her  

Læs mere om kampen for at bevare store bededag

Det er totalt mangel på respekt at fjerne store bededag