”Rusland har ignoreret globale appeller om fred og demokrati og har iværksat en total invasion af Ukraine. Education International står sammen i solidaritet med lærere, elever og det ukrainske folk og opfordrer det internationale samfund til at stoppe blodsudgydelserne og gøre alt for at undgå en katastrofal humanitær krise i Europa”.

Sådan lyder indledningen til den erklæring, som Education International i disse dage spreder verden over. Education International, hvor Uddannelsesforbundet er medlem, er den globale sammenslutning af underviserorganisationer.

Både generalsekretæren og direktøren for den europæiske afdeling taler med store bogstaver i forhold til Ruslands invasion af Ukraine. Siden 2014, hvor Krimhalvøen blev invaderet af den russiske hær, har konflikten kostet 14.000 liv og drevet halvanden million mennesker på flugt.

Læs hele erklæringen her 

Kort om EI/ETUCE

Education International har 383 medlemsorganisationer og repræsenterer over 32 millioner lærere og pædagogisk personale i 178 lande og territorier. Den europæiske afdeling hedder The European Trade Union Committee for Education og bliver forkortet ETUCE. Her er 127 fagforeninger medlemmer. Organisationen varetager blandt andet opgaver overfor Europa-kommissionen og andre europæiske institutioner.