Piloterne i SAS strejker pt, der er anmeldt sympatistrejker og varslet lockout. Derfor er mange afgange til og fra danske lufthavne blevet aflyst. Det estimeres, at mindst 20.000-30.000 passagerer hver dag vil blive berørt af konflikten.

Er du en af dem og i tvivl om, hvordan du er stillet i forhold til dit arbejde? Så kommer her nogle gode råd til, hvad du skal gøre.

Hvis du strander på din ferie:

Hvis du er strandet på din ferierejse på grund af et aflyst fly og ikke kan møde på arbejde, er det som udgangspunkt ikke dit ansvar. Du kan derfor ikke umiddelbart blive fyret på denne baggrund. Du kan dog risikere at blive trukket i løn. Derfor skal du hurtigst muligt kontakte din arbejdsgiver og meddele, at du er forhindret i at møde på arbejde. Du kan forsøge at indgå en aftale om for eksempel at arbejde fra distancen.

Vær dog lige opmærksom på, at du er forpligtet til selv at prøve at finde en alternativ hjemrejse - inden for rimelighedens grænser. 

Hvis du ikke kan komme afsted på rejsen og ønsker at flytte din ferie:

Du har ikke ret til at flytte din ferie, selvom der er strejke og lockout. Flytning af ferie kræver en aftale med din arbejdsgiver. Du bør derfor hurtigst muligt kontakte denne og forsøge at indgå en aftale om for eksempel et par dages udskydelse eller et nyt ferietidspunkt.