- Det er sådan en amerikaniseret måde, hvor man tonser derudad i hvert sit ekkokammer, forklarer Kjeld Melchior Christiansen om procesteknikken ’Google sprint’, som han netop har været på kursus i.

Faglæreren fra Processkolen i Kalundborg deler måske ikke helt sine elevers begejstring for den faglige tilgang i Google sprint, som et forenklet procesværktøj. Men med penge fra Den Statslige Kompetencefond er han klædt på til at møde dem på det, der før var udebane.

- Du er nødt til at møde eleverne, der hvor de er og med de ressourcer, vi nu engang har. Det duer ikke, at du ikke følger med. Ellers risikerer du, at du ikke kan dine ting, eller at eleverne lige pludselig har bedre værktøjer, end du har, siger Kjeld Melchior Christiansen.

Fondsmidler: Det er lige ud ad landevejen

Det er længe siden, Kjeld Melchior Christiansen sidst har været på kursus, men da han forberedte sig til sin medarbejderudviklingssamtale (MUS), opdagede han, at der var penge at hente i Den Statslige Kompetencefond.

Og var det ikke for Den Statslige Kompetencefond, så var han ikke kommet afsted på kursus:

- Skolen har ikke midler til, at vi kan komme afsted på sådan nogle dyre kurser, siger han og fortsætter med at fortælle om ansøgningsprocessen: 

- Det var lige ud ad landevejen. Det var jo bare at fylde de der ting ud, trykke på knappen og så overholde de der regler, der stod.

Livslang læring

Kjeld Melchior Christiansen er vant til at udvikle sig. Han er oprindeligt uddannet kemiingeniør, og har de sidste 25 år arbejdet som underviser - og ind til for nylig også som tillidsmand.

Men for Kjeld Melchior Christiansen handlede det denne gang om mere end blot det kursus, han kom på:

- Det, at jeg er et par år fra at gå på pension, det gør, at jeg bliver motiveret, når jeg kan sige, Gud, jeg kom med på det her kursus. Jeg ved da godt, at jeg skulle søge det, finde det og alt det andet, men der var med det samme hul igennem, til at jeg kunne få det. Både med ansøgningen og fra ledelsen – det var bare kør!, fortæller Kjeld Melchior Christiansen.

- Det motiverer jo en. For jeg er stadig med i spillet - jeg er ikke helt død endnu, griner Kjeld Melchior Christiansen.

Sådan ansøger du Den Statslige Kompetencefond:

  1. Find pris, start- og slutdatoer samt et link til den aktivitet, du gerne vil have støtte til
  2. Lav en aftale med din leder, der i sidste ende skal godkende din ansøgning
  3. Opret en bruger, udfyld og indsend din ansøgning til DenStatsligeKompetencefond.dk

Se nyeste retningslinjer for puljen til Lærernes Centralorganisation

Læs artiklen om Den statslige Komptencefond