Vi har fået en række henvendelser fra medlemmerne om urafstemningen. Her bringer vi svarene på de vigtigste spørgsmål.

Hvad nu, hvis jeg eller min kollega ikke har modtaget e-mailen med link til urafstemningen?
  • Tjek spamfiltret
  • Tjek både arbejdsmail og privatmail.
  • Tjek om indbakken er fyldt op.
  • Tjek funktioner til sortering af vigtige og ikke-vigtige e-mails, hvis du har aktiveret ”Fokuseret indbakke” eller ”Clutter” i din Outlook.

Hvis det ikke hjælper, kan du udfylde den sikre formular på uddannelsesforbundet.dk/stemomok med oplysning om din e-mailadresse, senest torsdag den 15. april kl. 9.00, eller du kan kontakte Stig Borberg på e-mail sbo@uddannelsesforbundet.dk, Morten Juul på e-mail mju@uddannelsesforbundet.dk eller begge to på tlf. 70 70 27 22.

Hvordan ved jeg, at min stemme er registreret?

Når du har stemt og klikket på ”Næste”, sendes du videre til en ny side, hvor der står:

Din stemme er hermed registreret.

Tak for deltagelsen.

Trykker du AFSLUT, sendes du til uddannelsesforbundet.dk.

Når den side kommer frem på skærmen, er din stemme registeret. Hvis du ikke kan huske, om du har stemt, eller hvad du har stemt, så kan du gå ind på stemmelinket igen og se, hvad du har stemt. Du kan ændre på din stemmeafgivning indtil afstemningen er slut, men det er kun den sidst afgivne stemme, der tæller.

Jeg kan ikke åbne stemmelinket i mailen

Der kan være to forklaringer:

  • Den ene forklaring kan være, at der er mange, som prøver at stemme samtidigt. Det kan betyde, at det tager tid at åbne linket. Så vent på, at linket åbner, eller forsøg at åbne linket lidt senere.
  • Den anden forklaring kan være, at det er opsætningen af din enhed (iPad, pc eller mobiltelefon), der skaber problemer. Løsningen er at åbne stemmelinket på en anden enhed.
Min kollega har smidt stemmelinket væk. Kan jeg sende min e-mail med stemmelinket videre til kollegaen?

Nej, det må du ikke. Da der er en personlig valgkode i linket i den e-mail, du har modtaget, så vil den kollega, du videresender til, få din stemme.