Regeringen vil spare på sin konsulentregninger, og derfor vil børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) sløjfe det følgeforskningsprogram, som ellers blev aftalt i den brede politiske FGU-aftale fra oktober 2017. I stedet vil man lave ”en evaluering”. Det skriver netavisen Altinget Uddannelse.

Det møder skarp kritik fra Uddannelsesforbundets formand, Hanne Pontoppidan.

- Det er fuldstændig knald i låget. Kunne man forestille sig at lave en folkeskolereform uden følgeforskning? Nej, vel? Og det her er altså en større reform både indholdsmæssigt og strukturmæssigt, pointerer hun i Altinget, som i flere artikler har fulgt sagen tæt og i flere omgange har interviewet Hanne Pontoppidan om emnet.

Forskel på evaluering og forskning

Også på de sociale medier giver Hanne Pontoppidan beslutningen om at droppe følgeforskningen tørt på.

På Twitter udfordrer hun den forklaring, som undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har givet som baggrund for at droppe følgeforskningen, og som blandt andet går på nedbringe udgifter til konsulenter.

- En så dårlig forklaring og tåbelig beslutning, lyder skudsmålet fra Hanne Pontoppidan til dét.

Hun pointerer også, at der er forskel på forskning og evaluering.

Hanne Pontoppidan kalder det også på både Twitter og Facebook for en vanvittigt dårlig idé at droppe følgeforskningen:

- Vanvittigt dårlig idé at sætte et helt nyt skib i søen med den dyreste last overhovedet - og så bare lade det sejle uden at se, om det tager vand ind, om retningen er korrekt, eller om de unge falder overbord! Følgeforskningen er helt nødvendig, siger Hanne Pontoppidan.