Sundhedsstyrelsens retningslinjer for den gradvise åbning af ungdoms- og voksenuddannelser tager ikke i tilstrækkelig grad hensyn, hvis lærere eller elever selv er eller har familiemedlemmer i risikogruppen, der ikke skal smittes med covid19, mener Uddannelsesforbundet.
- Den del af Sundhedsstyrelsens retningslinjerne for medlemmernes skoleomåder, der handler om risikogrupper, er simpelthen ikke god nok.
Sådan siger Uddannelsesforbundets formand, Hanne Pontoppidan, efter et pressemøde med blandt andet Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, og børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil onsdag før påske.
Her ville ministeren ikke give et klart svar i forhold til, om regeringen er parat til gå længere end Sundhedsstyrelsen, når enten en lærer eller en elev selv er i den risikogruppe, der i særlig grad skal undgå at blive smittet med covid19, eller som har et familiemedlem, der er det.
- Statsministeren sagde meget klart på pressemødet i mandags, at ansatte, der var i risikogruppen eller boede sammen med nogle i risikogruppen, ikke skulle møde fysisk op på arbejdet. Det samme gjaldt elever og deres pårørende. Derfor er jeg meget forundret over den slatne måde, dette spørgsmål er håndteret i retningslinjerne. Det bør kunne siges krystalklart, og jeg har en forventning om, at retningslinjerne vil blive tilrettet på dette punkt, siger Hanne Pontoppidan.
Uddannelsesforbundet har taget kontakt til Børne- og Undervisningsministeriet for at komme i dialog om at få entydige retningslinjer, der giver tryghed i forhold til at begynde på arbejdet igen.
Uddannelsesforbundets hjemmeside opdateres løbende med nyt om arbejdsvilkår og undervisning under corona-krisen.