Selv om corona med forsamlingsforbud har spændt ben for blafrende faner og taler i Fælledparken og andre grønne steder i landet, skal det stadig være muligt for Uddannelsesforbundets medlemmer at mødes (virtuelt) over en 1. maj-tale fra formanden.

Derfor lægger vi fredag den 1. maj en tale fra Hanne Pontoppidan på vores hjemmeside. Du kan også tilmelde dig her, hvis du ønsker et link til talen tilsendt fredag morgen. (DET ER IKKE LÆNGERE MULIGT)

Pas godt på fællesskabet

Et forslag herfra kunne være, at I bruger anledningen til en kollegial, social sammenkomst på de platforme, I nu engang bruger til at mødes i denne corona-tid.
Om I vil se talen, diskutere dens indhold, synge en sang over en kop kaffe eller øl er naturligvis fuldstændigt op til jer – men en tale skal I ikke snydes for.

Skulle du som tillidsrepræsentant eller medlem have lyst til at dele talen blandt dine kolleger eller arrangere en fælles, social sammenkomst, er du yderst velkommen til dét.

På den måde er du også med til at understøtte ét af talens hovedbudskaber: Vi skal ikke stå alene i denne svære tid men sørge for at etablere et virtuelt fællesskab og sammenhold. For, som det blandt andet lyder i talen, netop når man sidder alene, er fællesskabet endnu vigtigere.

Og, lyder en af opfordringerne fra formanden, brug jeres fagforeningsfællesskab. Brug det til at sikre, at I ikke er alene med hverdagen, og brug det til at sikre, at jeres rettigheder ikke trædes under fode - for overenskomsterne gælder OGSÅ i krisetider.

Live-taler, musik og indslag fra FH

Skulle man have lyst til at peppe Pontoppidans budskaber op med anden 1-maj-aktivitet, leverer også Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) indhold til jeres digitale 1. maj.

På FH's facebookside 1. MAJ LIVE – stærkere sammen, hver for sig kan man fra klokken 10-11 live se taler fra blandt andet Statsminister Mette Frederiksen, formand for FH, Lizette Risgaard, Pia Olsen Dyhr (SF) og Pernille Skipper (Enhedslisten), og man kan høre livemusik fra blandt andet Magtens Korridorer, Allan Olsen og Peter Sommer.

Alt i alt burde der være digitalt indhold nok til, at Uddannelsesforbundets medlemmer kan være sammen om at fejre arbejdernes internationale kampdag på en ny men indholdsrig måde. Rigtig god 1. maj.