Den sønderjyske kursusvirksomhed AOF Syd, der udbød kurser og sprogskole i Aabenraa, Haderslev, Sønderborg og Tønder kommuner, måtte i slutningen af august dreje nøglen om. Antallet af kursister var raslet ned, og især danskundervisningen var hårdt ramt, ifølge JydskeVestkysten.

Medlemmer er sikret økonomisk

Med konkursen mistede 43 medarbejdere deres arbejde og deres indtægt for august måned. Men alle 26 medlemmer af Uddannelsesforbundet fik mulighed for at få et udbetalt et lån af forbundet. Lånet svarer tilnærmelsesvis til deres udbetalte løn og modregnes senere i den erstatning, som lærerne vil få fra Lønmodtagernes Garantifond:

- Få dage efter vi fik besked om konkursen, holdt vi et møde med alle de berørte medlemmer og gav dem hjælp til at få lånet, og vi svarede på de spørgsmål, som de ellers havde, om for eksempel hvor meget de skal stå til rådighed, fortæller vicesekretariatschef i Uddannelsesforbundet Jens Dam.

Fritstilling og overdragelse

De tidligere medarbejdere venter i øjeblikket på at få at vide, om de bliver fritstillet, og om de bliver overdraget til en anden kursusvirksomhed, som kan køre aktiviteterne videre.

Skolen arbejder ifølge JydskeVestkysten på en redning i form af en rekonstruktion, hvor en anden AOF-afdeling kan overtage aktiviteterne i Sønderjylland.