Til september åbner Den Statslige Kompetencefond for ansøgninger til de 172 millioner kroner, der over de næste to år skal omsættes til blandt andet kurser, efteruddannelse for statens ansatte.

Alle der er ansat på en statslig arbejdsplads – for eksempel EUD, VUC, FGU og AMU - kan søge om penge fra Den Statslige Kompetencefond. Fonden er en del af overenskomstaftalen fra 2018 og dækker de omkring 187.000 statsansatte, der er omfattet af aftaler og overenskomster i den statslige sektor.

Den Statslige Kompetencefond giver støtte til individuel kompetenceudvikling. Støtten skal være et supplement til øvrig kompetenceudvikling på arbejdspladsen.

Det kan du søge om

Der kan søges om støtte til uddannelses- og kursusgebyr, materialer, transport og ophold.

Der kan som udgangspunkt søges op til 25.000 kroner per år per ansøger, men arbejdspladsen skal også betale. Det kan for eksempel være i form af udgifter til dækning af arbejdstid og/eller den aktivitet, der søges om støtte til.

Ansøgninger til Den Statslige Kompetencefond skal både godkendes af dig og din leder. Når ansøgningen er udfyldt og indsendt, videresendes den automatisk til din leder.

 

Læs mere

Ansøgninger om støtte fra Den Statslige Kompetencefond kommer til at foregå via et digitalt ansøgningsskema på Kompetencesekretariatets hjemmeside

info@kompetenceudvikling.dk