På VUC'er rundt om i landet er man i øjeblikket langt i processen med at finde ud af, hvilke medarbejdere som skal rykke med over på den nye forberedende grunduddannelse (FGU), når den slår dørene op 1. august næste år, og hvem der skal blive på VUC. Der er imidlertid fortsat ingen afklaring af præcis, hvor mange undervisere der skal overdrages.

Oprindeligt skulle de medarbejdere, som skal flytte med til FGU, have besked senest 1. november. Den dato har Undervisningsministeriet nu udsat til 30. november. 

Det fremgår af et nyhedsbrev, som Undervisningsministeriet har sendt ud.

Giver god mening

Det giver ifølge Uddannelsesforbundets formand, Hanne Pontoppidan, god mening at flytte datoen, da der stadig er mange ting, som er uafklarede - også selv om det betyder, at lærerne kommer til at vente endnu en måned på afklaring om deres ansættelse per 1. august næste år.

- Det er en kæmpe proces at få etableret FGU. Der er rigtig mange ting, der skal falde på plads. Og desværre tager det længere tid end forventet. Og for vores medlemmer er det vigtigt, at så meget som muligt er afklaret, før den endelige afgørelse træffes, siger hun og uddyber:

- Vi ved godt, at nu vil lærerne forståeligt nok gerne snart have en afklaring på, om de skal med over eller ej. Omvendt er det at foretrække, at beslutningerne træffes på et oplyst grundlag, siger hun med henvisning til, at det er nødvendigt at kende facts for at skabe en ordentlig proces.

Institutioner får brev i oktober

Oplysningen om, at fristen for, hvornår udpegningsprocessen skal være afsluttet, er udskudt, fremgår af en nyhed om medarbejderoverdragelse i Undervisningsministeriets første nyhedsbrev om FGU.

I nyhedsbrevet fremgår det også, at UVM forventer at sende breve til de relevante institutionerne i starten af oktober 2018. I brevene vil det fremgå nærmere, hvor stor en del af VUC, der skal overgå til FGU, og hvordan den videre proces i forbindelse med virksomhedsoverdragelse skal foregå.

I øvrigt er nyhedsbrevet, hvoraf disse oplysninger fremgår, del af en nyt initiativ, som Undervisningsministeriet har taget om at udsende orienteringsbreve med jævne mellemrum frem mod FGU's start i august 2019. Det sker, fordi ministeriet oplever meget stor interesse for implementeringen af FGU. Orienteringsbrevet skal ifølge Undervisningsministeriet ”give et indblik i den igangværende implementeringsproces og opnåede milepæle”.

Modtag nyhedsbrev

Tilmeld dig Undervisningsministeriets nyhedsbrev ”Nyt om FGU”
Husk du skal vælge nyhedskategorien ”Uddannelser til unge”.