I de senere år har ledelserne på nogle få skoler på Uddannelsesforbundets statslige områder besluttet, at lærerne selv skal betale spisepausen.

Men ved forårets overenskomstforhandlinger blev der opnået enighed om, at spisepausen for alle lærere på Uddannelsesforbundets skoler er betalt.

Det har imidlertid vist sig, at ledelserne på de skoler, som har besluttet, at lærerne selv skal betale deres spisepause, stiller sig på bagbenene og ikke følger resultatet af OK18. På flere møder med Moderniseringsstyrelsen har der ikke kunnet findes en løsning på sagen.

Politisk løsning søges

Uddannelsesforbundets formand, Hanne Pontoppidan, finder forløbet helt uacceptabelt.

- Vores medlemmer har stemt om et overenskomstresultat, som indeholdt betalt spisepause for alle på samme aftalevilkår. Vi kan ikke acceptere, at nogle af vores medlemmer lades i stikken, fordi ledelserne på deres skoler på et tidspunkt har truffet en beslutning om ikke at betale spisepausen for at score en økonomisk gevinst, fastslår hun.

Forhandlingerne er foregået på topniveau mellem Centralorganisationernes Fællesudvalg, CFU, på vegne af bl.a. Uddannelsesforbundet og Moderniseringsstyrelsen på vegne af arbejdsgiverne.

Uddannelsesforbundet arbejder for, at sagen nu må løses på politisk niveau mellem CFU’s formand, Flemming Vinter, og innovationsminister Sophie Løhde (V).

- Vi håber på, at der kan findes en politisk løsning og at det sker meget snart. Ellers vil vi benhårdt forfølge sagen juridisk, siger Hanne Pontoppidan.

Flemming Vinter oplyser på et Facebook-opslag, at ”CFU er 200% afklaret med, hvad der er aftalt og vil forfølge det til “verdens ende”.