Det er dagens gode nyhed, at omprioriteringsbidraget fjernes fra erhvervsskolerne. Det mener Hanne Pontoppidan, der er formand for Uddannelsesforbundet. Regeringen og Dansk Folke Parti har netop indgået en aftale om erhvervsskoleområdet, der blandt andet fjerner omprioriteringsbidraget, som siden 2015 hvert år har skåret to procent af offentlige institutioners budgetter. 

- Et stop af omprioriteringsbidraget vil bremse en yderlig forringelse af kvaliteten på EUD i de kommende år. Det vil jeg gerne kvittere for overfor Dansk Folkeparti. Men når det er sagt, så mangler der stadig penge på EUD-området, hvis de politiske ambitioner for erhvervsskolerne skal indfries, og kvaliteten skal genoprettes. Netop omprioriteringsbidraget i foregående år og faldende elevtal har spillet ind på den erhvervsskolernes økonomi de seneste år, siger Hanne Pontoppidan.

En undersøgelse fortaget af Uddannelsesbladet viser, at hver fjerde tekniske og merkantile erhvervsskole havde røde tal på bundlinjen i 2017. Ifølge professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh viser regnskaberne, at flere og flere erhvervsskoler er kommet i problemer. Han påpeger, at gennemsnittet for erhvervsskolernes regnskaber ikke tydeliggør, hvor klemte de mest pressede skoler egentlig er.