Forhandlingsfællesskabet, der repræsenterer de offentligt ansatte i kommuner og regioner, har på et repræsentantskabsmøde fredag besluttet at varsle konflikt i kommuner og regioner med virkning fra 4. april.

Det sker, kort efter at CFU, der repræsenterer de statsansatte, fredag har varslet strejke på det statslige område med virkning fra samme dato.

- Krisen er ovre. Vi kræver ingen lønfest, men vi mener, tiden er inde til at sikre et fremskridt i reallønnen for alle danske lønmodtagere, skriver Forhandlingsfællesskabet i en meddelelse.

Forhandlingsfællesskabet henviser til, at de offentligt ansatte har været samfundsansvarlige og tilbageholdende oven på finanskrisen ved overenskomstaftalerne i 2011, 2013 og 2015, men påpeger at krisen nu er erstattet af et opsving.

Desuden peger Forhandlingsfællesskabet på, at arbejdsgiversiden ikke har været lydhør over for dets ønsker til den kommende overenskomst. Blandt andet har arbejdsgiverne ikke vist vilje til at indgå en arbejdstidsaftale med lærerne eller til at finde en løsning omkring den betalte frokostpause.

I næste uge meddeles hvilke arbejdspladser, der er omfattet

Varslet skal senest afsendes 7. marts, og først når det er afsendt, bliver det meddelt, hvilke arbejdspladser der vil blive udtaget til strejke på det kommunale område.