I dag, onsdag, skulle der have været forhandlinger mellem Forhandlingsfællesskabet og Kommunernes Landsforening, KL, om de generelle krav, der vedrører alle kommunalt ansatte. Men de forhandlinger bliver ikke som planlagt.

Organisationerne i Forhandlingsfællesskabet meldte nemlig ud i går eftermiddags, at der ikke bliver nogle sådanne forhandlinger, så længe KL ikke forhandler med lærerne. De øvrige organisationer er - som vi - fuldstændig mystificeret over, hvad det er for overvejelser, KL gør sig. 

I TV-Avisen klokken 21.30 i går aftes fortalte politisk korrespondent Christine Cordsen, at hun havde talt med begge parter (KL og LC) for slukkede kameraer. Hun slog på baggrund af sine snakke med dem fast, at parterne står meget langt fra hinanden.

KL’s billede af lærerne er helt galt

Hun fortsatte med at berette, at KL på den ene side har den klare opfattelse, at lærerne bare vil tilbage til det, der gjaldt før 2013, mens lærerne på den anden side synes, KL forhandler på skrømt. Det sidste kan jeg i den grad bekræfte! Har Cordsen ret i sin udlægning, er det første derimod en fuldstændig forkert opfattelse hos KL, som jeg simpelthen ikke kan forstå, hvad de bygger på.

Som jeg tidligere har skrevet i et blogindlæg, har vi fremlagt flere forslag til helt normaliserede arbejdstidsregler.Vi har også tilbudt KL, at hvis de finder, at dele af disse regler er uhensigtsmæssige til en skolehverdag, så kan vi formentlig godt aftale ændringer - blot skal vi have fastsat, hvad det, man ønsker at bytte ud, er værd.

Måske kan vi og KL blive klogere

Organisationerne i Forhandlingsfællesskabet møder op til det kalendersatte møde i dag. Men i stedet for at gennemføre de oprindeligt planlagte forhandlinger vil organisationerne bruge mødet til at spørge ind til KL’s tanker om det videre forløb med dels lærernes forhandlinger, dels de øvrige forhandlinger.

Måske bliver vi klogere på, hvad KL tænker. Måske bliver KL klogere på, at vi lærere faktisk slet ikke går efter det, de tror, vi gør. Begge dele vil være fremskridt.

Jeg håber, mødet kan kickstarte de helt nødvendige forhandlinger om lærerarbejdstid.

På det statslige område er musketereden også intakt. Heller ikke her bliver der et forlig uden lærerne.