Frem mod de kommende overenskomstforhandlinger er det afgørende, at lønmodtagerorganisationerne står tæt sammen. Og Uddannelsesforbundet bør gå foran som godt eksempel, lyder budskabet fra forbundets kongres.
Arbejdsgiverne på det offentlige område og regeringen ser op til de nært forestående overenskomstforhandlinger ud til at danne fælles front mod de ansatte i staten, regionerne og kommunerne.
Derfor er det afgørende, at lønmodtagerforbundene står skulder ved skulder, når forhandlingerne om de kommende tre års overenskomster på det offentlige område for alvor skydes i gang efter nytår.
Sådan lyder budskabet fra Uddannelsesforbundets treårlige kongres, der afholdes på Crowne Plaza i Ørestad 17.-18. november.
- Hvis vi skal opnå de nødvendige forbedringer af vores arbejdsvilkår og ikke få flere forringelser i vores ansættelsesforhold, må fællesskab og solidaritet være i centrum – både i og uden for forhandlingsrummet, hedder det i en resolution, som blev vedtaget af de delegerede på kongressen.
Lærerne må dog ikke forvente, at de øvrige fagforbund ensidigt bakker op om lærerorganisationerne, påpeger Uddannelsesforbundet.
- Solidariteten skal gå begge veje. Vi skal udvise solidaritet og danne fælles front mod forringelse af arbejdstidsforhold for alle faggrupper, fremhæves det i resolutionen.
Konkret betyder det ifølge Uddannelsesforbundet eksempelvis, at lærerne skal bakke op om de krav om kronelønstigninger, som skal tilgodese lavtlønsgrupperne.
- Og det betyder, at vi i Uddannelsesforbundet skal gå foran med et godt eksempel og støtte andre organisationer i deres lønkrav, slås det fast i resolutionen.