En muffin og en kop kaffe til at skylle budskabet om lærerløn for lærerarbejde ned med – det var, hvad forbipasserende foran A2B’s sprogcenter i Solrød Center fik tilbudt fra morgenstunden. Og det tog cirka 300 imod. 

- Folk i Solrød kan bestemt godt forholde sig til, at man ikke skal have mindre i løn end sine kolleger. Vi har fået en masse klap på skulderen, siger Anna Konstantelos Birke, der er sektionsformand i Uddannelsesforbundet og med i aktionen, og hun tilføjer, at de blandt andet mødte kursister fra A2B-sprogcentret:

- De synes også, at lærerne skal have en god løn, for ellers vil de gode lærere ikke arbejde der, siger hun og fortæller, at det alt i alt har været en positiv og dejlig oplevelse. Cirka 300 tog imod en muffin og en løbeseddel. Eneste undtagelse var faktisk lederen af sprogcenteret selv, der takkede nej til en sød kage, oplyser hun.

Formålet med aktionen har været at gøre opmærksom på, at lærerne får lavere løn og ringere pensionsindbetaling på A2B end deres kolleger på andre sprogcentre. A2B er en del af koncernen AS3, som har et tocifret millionoverskud.

Uddannelsesforbundet har gennem længere tid og ad flere omgange forhandlet med A2B om en overenskomst. Men kort før nytår måtte Uddannelsesforbundet sammen med Lærernes Centralorganisation (LC) konstatere, at det ikke var muligt at nå til enighed med A2B. Og derfor har LC fra årsskiftet indledt en blokade mod den private sprogcentervirksomhed.

Anna Konstantelos Birke oplyser, at Uddannelsesforbundet vil lave flere lignende aktioner rundt omkring i landet i den nærmeste fremtid.