Lærernes Centralorganisation og Uddannelsesforbundet har netop indgået overenskomst for underviserne hos UCplus: Underviserne på UCplus’ transportuddannelser under AMU og EUD får dermed fra 1. marts i år samme vilkår og niveau for løn og pension som lærernes på erhvervsskoleområdet. Det er den første overenskomst, der er indgået med private udbydere på AMU/EUD-området, og både formanden for Uddannelsesforbundet og direktøren i UCplus er tilfredse med resultatet og forløbet.

- Jeg er glad for, at vi har fået overenskomsten med UCplus på plads. Overenskomsten betyder, at medarbejderne hos UCplus fremover er sikret løn og ansættelsesvilkår på niveau med øvrige overenskomstdækkede AMU- og EUD-undervisere, samtidig med, at virksomheden kan sige, at de alene konkurrerer om at levere den bedste kvalitet, når de indgår i offentlige udbud på området, siger Hanne Pontoppidan og tilføjer, at det har været et fint forhandlingsforløb.

Også Jakob Thykier, direktør i UCplus, er glad for, at det er lykkedes at få lavet en overenskomst på en måde, ”så begge parter synes, det ser rigtig fornuftigt ud”:

- Jeg er glad for samarbejdet, fordi jeg synes, vi egentlig klarede det ret hurtigt og uden mange sværdslag. God proces og godt resultat, siger han:

- Dét, der er i det for os, er, at det kan fungere i den virkelighed, vi har. Det her handler jo om at finde en balance, og den synes jeg, det er dejligt, at vi har fundet.

Uddannelsesforbundet fører i øjeblikket forhandlinger med andre private uddannelsesudbydere på AMU/EUD-området om indgåelse af overenskomst.