Med sloganet ”giv læreren deres bid af kagen” deler Uddannelsesforbundet mandag formiddag muffins ud foran A2B’s sprogcenter i Hjørring. Aktionens formål er at gøre opmærksom på, at lærerne hos A2B får lavere løn og ringere pensionsindbetaling end deres kolleger på andre sprogcentre.

Og der lader til at blive taget vel imod såvel bagværket som budskabet.

- Vi får afsat mange muffins, og de forbipasserende giver os god støtte med på vejen, fortæller Anna Konstantelos Birke, der er sektionsformand i Uddannelsesforbundet.

Eneste lille lugt i bageriet har været af lavpraktisk karakter.

- Vi havde lidt udfordringer med at brygge kaffe, men så kom et par af lærerne fra sprogcenteret med friskbrygget kaffe til os, fortæller Anna Konstantelos Birke.

Fakta: Her er A2B’s overenskomst ringere

- Hos A2B har Uddannelsesforbundet set lønninger, der ligger op til 5.000 kroner under en sammenlignelig lærerløn.

- Hos A2B skal man selv indbetale fire procent til pensionsordningen, mens A2B indbetaler otte procent. Landets øvrige sprogcenterlærere har en pensionsordning på 17,3 procent, som er fuldt arbejdsgiverbetalt.

Baggrunden for aktionen

Årsagen til, at Uddannelsesforbundet deler muffins og kaffe ud foran A2B’s sprogcenter i Hjørring, er, at det ikke har været muligt for forbundet at nå til enighed om en overenskomst med det private firma. Efter gentagne fejlslagne forhandlinger indledte Uddannelsesforbundet sammen med Lærernes Centralorganisation (LC) kort før nytår derfor en blokade mod A2B.

Anna Konstantelos Birke opfordrer flere til at få fingrene i kagedejen – ikke mindst tillidsrepræsentanter.

- De må meget gerne komme med næste gang, vi skal af sted. Vi er lidt for lidt. Vi skal bruge et par folk mere. Så hvis nogle kan afsætte lidt tid til at bakke op, skal de være meget hjerteligt velkommende, opfordrer hun.

Blokaden betyder, at ingen medlemmer af Uddannelsesforbundet, Danmarks Lærerforening, Frie Skolers Lærerforening og Handelsskolernes Lærerforening må tage arbejde på et af A2B’s sprogcentre. Desuden sympatiserer Dansk Magisterforening og Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) med blokaden, hvilket betyder, at heller ikke medlemmer af de forbund må tage arbejde som danskunderviser hos A2B.

Næste aktion er planlagt til at finde sted i Fredericia i midten af maj.