Tre ud af ti medlemmer af Uddannelsesforbundet overvejer at søge nyt job. Det viser en undersøgelse, som Uddannelsesforbundet har foretaget blandt sine medlemmer som optakt til overenskomstforhandlingerne i 2018.

- En forklaring kan være det pres, de oplever på arbejdet. Samtidig ser vi fyringsrunder i et omfang, vi ikke har set før. Så kan der være nogle, der ikke føler sig så sikre i deres stilling og derfor begynder at gå i tanker om at finde noget andet, siger Jens Dam, vicesekretariatschef og leder af forhandlingsenheden i Uddannelsesforbundet.

  • Der skal forhandles overenskomst på det statslige og kommunale område.
  • Forhandlingerne finder sted i foråret 2018.
  • Allerede nu er Uddannelsesforbundet gået i gang med at spørge sine medlemmer om deres ønsker til forhandlingerne.

Hans vurdering er, at det er en relativ høj andel, som går i tanker om jobskifte. Han påpeger dog, at der mangler sammenligningstal. Men undersøgelsen viser også, at knap halvdelen af de adspurgte samtidig er bekymret for, at det kan blive svært at finde et nyt job. 20 procent i meget høj grad og 27 i høj grad.

- At tre ud af ti overvejer et jobskifte, lyder i den sammenhæng højt, især taget i betragtning af, at det kan være svært at se, hvilke alternative job der er. Undervisningsområdet er jo presset, pointerer Jens Dam.