Modeller, sygeplejersker og musikere kan godt glemme det. De mest attraktive potentielle partnere er lærere – i hvert fald de kvindelige af slagsen. Det viser en opgørelse, som dating-appen Tinder har lavet, over hvilke faggrupper, der oftest bliver valgt som interessante dating-emner. Tandlæger sniger sig ind som nummer to, mens modeller må tage til takke med en 14. plads på det ellers meget visuelle medie.

Mens kvindelige lærere får den ophøjede plads, man kunne forvente, må deres mandlige kolleger nøjes med en plads som nummer ni. Her toppes listen af advokater, mens skuespillere kommer lige efter.

Inden du kigger dig omkring på lærerværelset og overvejer, hvem af dine kolleger, der kan have bidraget til den positive statistik, skal det understreges, at netop denne opgørelse er lavet i USA. Sidste år var der dog 200.000 danske profiler på Tinder, så sandsynligvis er der alligevel en enkelt eller to i personalegruppen, som kan findes derinde.

Men bør de det? Eller er der som underviser for unge og voksne for stor risiko for at se og blive set af elever og kursister – og er det et problem?

Kan ikke forbydes

Det korte svar er, at det er folks egen sag, vurderer Christina Busk, der er uddannet cand. theol. og er ejer af konsulentfirmaet Etikos, som har specialiseret sig i håndtering af etiske problemstillinger.

- Det vil være svært at forsvare, at en arbejdsplads forbyder medarbejdere at være på Tinder eller dating.dk. Det vil være at begrænse den enkeltes personlige frihed. Til gengæld kan man godt sige, at undervisere ikke må interagere med elever på deres profiler, siger hun og påpeger, at det harmonerer fint med, at mange arbejdspladser har skrevne eller uskrevne regler om, at man ikke skal være venner med kunder eller brugere på Facebook.

Den enkeltes dømmekraft

En app som Tinder er dog anderledes end Facebook, fordi man alene ved at have en profil er åben omkring, at man gerne vil på date.

- Man gør sig selv synlig, og man sætter sig i risikozonen for kommentarer som: ”Jeg har set dig på Tinder.” Dermed kan det private blive blandet sammen med det professionelle. Men som i mange andre situationer må man stole på den enkelte lærers dømmekraft, og den enkelte lærer må overveje sin personlige integritet, siger Christina Busk.