Faglærer Søren Birch formår at motivere og inspirere sine elever på helt særlig vis, og derfor modtager han i år en særpris under Politikens Undervisningspris for sit arbejde med fastholdelse. Særpriserne uddeles til de lærere, og der har gjort sig så positivt bemærket, at de faglige paneler ønsker at honorere indsatsen.

Søren Birch modtager særprisen blandt andet for at kunne motivere sine elever og få dem til altid at føle, at de går glip af noget, hvis de ikke møder op til hans timer, lyder det i begrundelsen.

- Efter min mening er en god lærer en lærer, der er der for elevernes skyld og ikke så meget for sin egen skyld, siger Søren Birch til Politiken.

Med prisen følger 25.000 kroner, som han vil bruge på at dygtiggøre sig indenfor motion og bevægelse, der med reformen af erhvervsuddannelserne er blevet et krav i 45 minutter hver dag.

Næstformand i Uddannelsesforbundet Børge Pedersen mener, at Søren Birch har god grund til at være stolt og ønsker ham tillykke med prisen.

- Lærere som Søren Birch viser med al tydelighed, hvor vigtigt lærerrelationen er for undervisningens kvalitet og for arbejdet med fastholdelse. Vi kan med tydelige eksempler som Søren Birch vise, at det mange steder lykkes at motivere alle elever og gøre erhvervsuddannelserne attraktive. Lærere som Søren Birch fortjener stor anerkendelse, siger han.