Karakterkravet på 2 for optagelse på erhvervsuddannelserne har betydet 11 procent færre elever end sidste år. Det viser en ny opgørelse fra Ministeriet for Børn og Undervisning.


Især de merkantile uddannelser oplever stor nedgang på 30 procent på og 21 procent på kombinationsskolerne, men også de tekniske skoler og landbrugsskolerne har færre elever end sidste år.

Og den udvikling er Hanne Pontoppidan ked af.

- Vi ved, at der kommer til at være stor mangel på faglært arbejdskraft, så det er den helt forkerte vej, det går, siger hun.

Men nu er det vigtigt, at de unge bliver vejledt i retning af andre uddannelser, som eventuelt kan gøre dem klar til påbegynde en erhvervsuddannelse senere, peger Hanne Pontoppidan på.

- Nu handler det om, at de mange unge, som ikke kunne blive optaget, men som har lyst til at tage en erhvervsuddannelse, får muligheden for at gøre sig klar til det, siger hun og fortsætter:

- Det er vigtigt, at de unge får det hele eller halve år på en produktionsskole, daghøjskole eller VUC, som kan ruste dem til at komme ind på en erhvervsuddannelse senere, siger Hanne Pontoppidan.